TEKNOLOJİ

Mardinli Elektronik Mühendisi, ABD´de Türkiye´yi temsil etti

Mardinli Aykut Hocaoğla, Türkiye adına ABD´ye, Uluslararası Misafir Liderlik Programına katıldı.

Mardinli Elektronik Mühendisi, ABD´de Türkiye´yi temsil etti
28-07-2019 09:41

             Mardin´de doğan ve  ilk orta ve lise eğitimini Mardin´de tamamlayan Aykut Hocaoğlu, 2007´de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği eğitimini tamamlamasının ardından, Yüksek Lisans eğitimini  ve akabinde doktora çalışmalarına  devam etti.

          Akademik yaşantısı devam ederken aynı zamanda iş yaşantısında da genç yaşta önemli kademelere gelme başarısı gösteren, 2016-2019 yılları arasında Teknopark İzmir´de Genel Müdür yardımcılığı görevini sürdüren ve  bu süreçte teknoloji tabanlı girişimcilik ve inovasyon konularında başarılı projelerin hayata geçmesini sağlayan Aykut Hocapğlu, Bu projelerle, 2018 yılında Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü tarafından düzenlenen ulusal bir yarışmada Türkiye´nin en genç proje yöneticisi seçildi.

              Bugünlerde başka bir heyecanın gururunu yaşayan Hocaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri´nin uzun yıllardır düzenlediği IVLP´ye (Uluslararası Misafir Liderlik Programı) seçilerek ülkemizi bilim ve teknoloji girişimciliği alanında temsil edecek. 28 farklı ülkeden birer kişinin seçilerek 3 hafta boyunca Amerika´da bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak ilgili alanda faaliyet gösteren ve aralarında Harvard, George Washington, University of Dallas, Amerika Dışişleri Bakanlığı, NSF, Mass Challenge, Airbus, 3M gibi 50´dan fazla saygın üniversite, kamu kurumu, sivil toplum kuruluşu ve şirket temsilcileriyle bir araya gelerek toplantılara katıldı.  Son yıllarda tüm Dünya´da olduğu gibi ülkemizde de katma değerli ürün üretimi ve yüksek teknoloji ihracatı yapmak gibi amaçlarla teknoloji tabanlı girişimciliğin ve inovasyonun yaygınlaşması için birçok çalışma yapıldığı, bu alanda çeşitli kamu destekleri verildiği ve hatta özel sektörün de bu amaçla önemli programlar başlattığı biliniyor. İlgili desteklerle özellikle savunma sanayi ve yazılım sektörlerinde başarılı sonuçlar alınmaya başlansa da gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmek için bu çalışmaların arttırılarak devam etmesi gerekiyor. . Bunu başarabilmenin en önemli unsurlarından biri hiç şüphesiz iyi yetişmiş insan kaynağıdır.

IVLP nedir?

Amerika Dışişleri Bakanlığının uzun yıllardır sürdürdüğü bilim, teknoloji, siyaset ve sivil insiyatif gibi konularda yaşadıkları ülkelerde önemli çalışmalar yapan liderleri 2-4 haftalık sürelerle Amerika´da bir araya getirerek kamu diplomasisi yoluyla ilgili alanlardaki Amerikan modellerinin aktarıldığı programdır.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR