SPOR

Mardinspor'de Hedefler Büyük

Mardin 1969 Spor Basın Sözcüsü Özgür Gürgör ve Teknik Direktör Ender Alkan, Mardin'de görev yapan basın mensuplarıyla  bir araya geldi.

Mardinspor'de Hedefler Büyük
13-12-2023 19:00
13-12-2023 19:11
MARDİN
Mardin 1969 Spor Kulüp teksilerinde düzenlenen programda konuşan  Özgür Gürgör, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan ve hastanede tedavisi tamamlanan hakem Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerini ileterek bir daha bu tür olayların yaşanılmaması temennisinde bulundu.  Gürgör, "Futbolda bu tür olayları şiddetle kınıyoruz. Şiddet hiç olmamalı. Tabi hakem hataları oluyor ve bu konuda canı en çok yanan takımlardan biri de biziz ama insan hata yapabilir. Hakemler de hata yapabilir ama bu hatalar minimuma indirmek gerekiyor. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanılmaz." açıklamasını yaptı.
Mardin'e yapılacak yeni stadın sportif faaliyetlerin gelişimi için açısından güzel olacağını ifade eden Gürgör, "Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de tesisleşme. Sportif faaliyetlerin ilerlemesi için tesisleşme probleminin çözülmesi gerekiyor. Bununla ilgili de bir kaç adım atıldı. Sayın valimizin de büyük bir desteği var. Tesisleşme olduğu zaman kamp sorunumuz da kalmıyor. Çünkü iklimimiz buna elverişli olduğu için uzak yerlere gitmeye gerek kalmayacak. Alttan gelecek genler de ekonomik olarak bir kazanç olacak." dedi.
"Şehrimizi sporla da iyi bir yere getirmek istiyoruz" 
Hedeflerinden bir tanesinin de A takımın Play-off'a potasına girmesi olduğunu vurgulayan Gürgör, "Mardin şehri üst ligleri hak ediyor. Geçtiğimiz hafta futbolcularımızda muhteşem bir direnç vardı. Bu moralle de inşallah Mardin 1969 Spor üst liglere gitmek için uğraşacak. Mardin medeniyetler şehri, Kürdü, Arabı, Süryanisiyle kardeşçe yaşayan bir şehir. Bu mozaikle beraber şehrimizi sporla da iyi bir yere getirmek istiyoruz. Teknik ekibimiz ve futbolcularımızdan çok memnunuz. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah deplasmanlarımızdan da puanlar kazanarak, iç sahada da puan vermeyerek Play-offa katılıp şehrimizi güzel bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu bizim için bir hedeftir. Şartların oluşması için çabalıyoruz." diye konuştu.
"İnşallah Play-off potasına girmek istiyoruz"
Teknik Direktör Ender Alkan kendisine sorulan soruları da cevaplayarak şunları söyledi: "Elimdeki futbolculardan verim almam lazım. Bunun için transfer çok konuşmamam gerek. Şuan istediğimiz yerde değiliz. Ama şunu da hesaba katmak lazım çok güçlü bir gruptayız. Çok para harcayan, bizim 5-6 katımız para harcayan 6 takım var bu grupta. Ama onların arasına girmek istiyoruz. Bize çok destek olan bir yönetimimiz var. Bu desteğe layık olmak için uğraşıyoruz. Biz geleli 4 hafta oldu. Transferden önce mevcut futbolcularımızın performansını üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Şuan bunu yapıyoruz. Tamam belki deplasmanda Kepez Spor'a yenildik ama o maçta da iyi bir performans verdik. Tabi devre arası gelen ve gidenler olacak. Ekonomik durumumuza göre hareket edeceğiz. Ama önce mevcut futbolcularımızdan verim alırsak ekonomik olarak rahat ederiz. Çünkü iş transferle bitmiyor. Görüyorsunuz futbol kulüplerinin çoğu batıyor. Futbol sadece şampiyon olmak, hocaların, oyuncuların para kazanacağı bir yer değil. Bu sosyal bir faaliyet. İşte taraftarı var, genç çocuklar var. Bunun için bu kulüplerin yaşaması lazım. Yönetimimiz de bunu düşünüyor. Bütçemize göre transfer yapacağız. Ama şu son haftayı oynayalım. İnşallah Play-off potasına girmek istiyoruz ve o güç bizde var. Sizlerin de desteğini istiyoruz."
"İkinci devre  herkesin keyif alacağı bir takım oluşturmak istiyoruz"
Alkan kendisine 'Mardin 1969 Spor'un aldığı mağlubiyetlerin son dakikalarda yediği gollerden geliyor' şeklindeki soruya "Futbolun içinde bunlar var tabi. Ama şuanda fiziksel olarak üste çıktığımız doğru. Geçen hafta, ondan önceki hafta direncimizin arttığını görüyoruz. Futbolda datalar çok önemli. Bu liglerde bunlar yok. Ben üst liglerde çalıştığım için biliyorum. Mesela rakip bize karşı kaç pozisyona girdi, kaç şut, kaç korner attı? Bunların hepsinin datası var. Bizim bir maçımıza baktığımızda kalemize bir şut gelmiş o da gol olmuş. Son dakikalarda kalemize gelmediler. Yani gömülmedik Biz net skorlar almak istiyoruz. Futbolda kazanmak önemli. Kazandığın zaman her yaptığın eylem doğru kılınıyor. Güzel futbol önemli. Ama biz Gümüşhane maçında çok güzel oynadık, bir sürü gol kaçırdık. Ama skor kötü olunca hiçbir şey bize yeterli gelmiyor. Tabi ikinci devre transferlerle herkesin keyif alacağı, bizim de keyif alacağı bir takım oluşturmak istiyoruz. İkinci yarı güçleneceğiz." şeklinde cevap verdi.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR