EĞİTİM

MAÜ, YKS Yerleştirmelerinde Rekor Kırdı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sayfasında açıklanan 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yüzde yüzü aşan doluluk oranını yakaladığı öğrenildi.

MAÜ, YKS Yerleştirmelerinde Rekor Kırdı!
18-08-2022 16:52
18-08-2022 16:59
MARDİN

Türkiye’de ve dünya akademisinde güçlü bir Sosyal Bilimler+ 5T vizyonu ile kurumsal vizyonunu sürekli geliştiren bir üniversite olarak “Ahlak, Bilgi, Üretim” denklemlerinde ilerlediklerini ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde yüz doluluk oranını yakalayan Mardin Artuklu Üniversitesinin Turizm Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerindeki bölümlere yerleşen öğrencilerin en yüksek puanlar ile kontenjanı doldurmalarını öğrencilerin büyük bir teveccühü olarak gördüğünü ifade etti.

Öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla alanında uzman akademisyenler eşildiğinde kaliteli bir eğitim alacak olan öğrencileri gönülden tebrik ettiğini ifade eden Özcoşar, MAÜ’yü tercih eden öğrencilerin girişimci ve inovatif bir üniversite modeliyle eğitim alacaklarını ve MAÜ ailesinin bir parçası olmaktan daima gurur duyacaklarını temenni ettiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Bilgin, bölüm bazında en yüksek puanla öğrenci alımı sıralamasına göre Türkiye devlet üniversitelerinde bulunan 45 Ebelik bölümü içerisinde Mardin Artuklu Üniversitesi Ebelik bölümünün sıralamada 4. olduğu bilgisini paylaştı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre MAÜ’nün, Türkiye’deki  devlet üniversiteleri içerisinde bulunan 61 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün, bölüm bazında   en yüksek puanla öğrenci alan ilk beş devlet üniversitesi içerisine girdiğini belirtti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR