EKONOMİ

Mesleki Komitelerin Sorunları Masaya Yatırıldı

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde bulunan 10 mesleki komite için 3 gün süren eğitim ve istişare toplantıları düzenlendi. Toplantıda sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

Mesleki Komitelerin Sorunları Masaya Yatırıldı
19-05-2023 07:21
19-05-2023 07:27
MARDİN

            Mardin Ticaret Sanayi Odası başkanı Hatip Çelik başkanlığında Dicle Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda yapılan, mesleki komiteler toplantısı sona erdi.  Ticaret Sanayi Odası Kuruluşundan bugüne kadar ilk defa yapılan mesleki komite toplantılarına, odaya bağlı mesleki kuruluşlarını temsilen oluşturulan  mesleki komiteler katıldı. Sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırılırken, dayanışma, istişare ve eğitimin önemine vurgu yapıldı.

   Mardin Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik ,Tertiplenen  odanın 6 ve 8 nci mesleki komiteleri olan Nakliye, Otomotiv, Satış ve Onarım ile Akar Yakıt Kimya ve Maden sektörü istişare toplantısında, genel bilgiler verdi, istişare, eğitim ve dayanışmanın önemli olduğunu söyledi.

     Çelik “ Odamız 10 meslek komitesinden oluşmakta olup toplamda 4 bin 500 üyemiz bulunmaktadır; 6 nci meslek komitemiz olan Nakliye, otomotiv,  lojistik sektörü 710 üyeden, 8 nci meslek komitemiz akaryakıt ,kimyasal ve madeni yağlar sektörü ise 191 kayıtlı üyelerimizden oluşmaktadır.Resmi olarak göreve başladığımız 24 Ekimden itibaren 10 meslek komitemiz ile  Meclis üyelerimiz ve yönetim kurulumuzla önümüzde görev yapacağımız 4 yıl boyunca; inşaat Tekstil ,Tarım, hayvancılık, lojistik, gıda akaryakıt, Turizm, Finans, eğitim, sağlık ve benzeri her sektörü içinde barındıran odamız 4.500 üyemizin sahada olan sizlerin önümüzdeki sorunlarınızı ve taleplerinizi yerine getirmenin yanı sıra ilimiz ticaretinin ve sanayinin daha da gelişmesi için yeni yatırımlar yapılması konusunda stratejik plan hazırlayıp uygulama konusunda  büyük bir adımlar  attık. Sahada olan sizlerin talepleri istekleri,yaşadığınız  sorunları bilmek,hazırlayıp uygulamaya başladığımız plan çalışmalarımıza olumlu yönden katkısı olacaktır.Ayrıca şunu da ifade edeyim ki,MTSO yönetim kurulu olarak, kurulum sizlere hizmet etmek için bu görevdeyiz,” dedi.

                                İstatistik EPDK’den Alınan Verilere Göre

 MTSO Başkanı Çelik İl Genelinde bulunan, araç ve akaryakıt istasyonları ve tüketilen akaryakıt ile ilgili de şunları söyledi. “2023 Yılı Şubat ayına kadar ilimizde kullanılan motorlu araçlarda 1 milyon 766 bin litre benzin 22 milyon 142 bin litre  motorin tüketimi yapılmıştır. EPDK’ya kayıtlı akaryakıt istasyonu 28 firma olup bir kısmı odamızın üyesidir.İlimiz ulaştırma hizmetleri genel müdürlüğü verilerine göre büyük araç olarak 31 bin 910’dur.Kamyonet olarak kullanılan araç sayısı 1069 adettir. Minibüs otabüs ve özel amaçlı  kullanılan taşıtların sayısı 2915 adettir.Yani il bazında toplam araç sayısı  35 bin 889 adettir Önemsediğimiz Mardin lojistik projesi, Şanlıurfa Habur otoyolu, Mardin ikinci  küçük sanayi sitesi, Mardin çevre yolu, Mardin Midyat bölünmüş yolun tamamlanmasıdır”

  Ticaret Sanayi Odası  Danışmanı yatırım ve proje uzmanı Mehmet Uncu katılıcılara projeler hakkında detaylı bilgiler verdi, merak edilen soruları cevaplandırdı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR