GÜNDEM

Midyat İl Olmayı Bekliyor

Midyatlılar “Midyat İl Olsun” Kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Veysi Şahin, Doğruyol Partisi Mardin Milletvekilliği döneminde, Midyat’ın İl olması için kanun teklifi vermişti.

 Midyat İl Olmayı Bekliyor
15-06-2023 22:27
15-06-2023 22:30
MARDİN

Mardin’in Midyat İlçesi, İl olma yolunda ciddi mesafeler kat etti. Belediye Başkanı Veysi Şahin, ilçenin il olması için “15.06.2000 tarihinde Doğruyol Partisi Mardin Milletvekili olarak gerekçeli kanun teklifini meclise sunmuştu.

Midyatlıların en büyük beklentisi ilçelerinin il olması. “Midyat il olmayı alt ve üst yapısı, konumu ve gelişmişliği ile hak ediyor” diyenlerin sayısı hayli yüksek.

Genel ve yerel seçimler önce gündeme gelen “Midyat İl Olacak” söylentilerinin gerçeğe dönüşmesini isteyen Midyatlılar “Organize Sanayi Sitemiz, Üniversite alt yapımız, yollarımız, ilçemizin ekonomik yapısı, konumu ve kurumsal kuruluşları ile il olma alt yapısı hazır. Bir valimiz ve İl unvanımız eksik. Cumhurbaşkanımızdan ve yüce meclisimizden beklentimizi gerçekleştirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuşuyorlar.

  Midyatlıların sosyal medyada başlattıkları “ Midyat İl Osun” kampanyası çığ gibi büyüyor. İlçe Belediye Başkanı Veysi Şahin “ İl olmamızın önünde hiçbir engel kalmadı. Alt yapı sorunumuzu, eğitim kurumlarını, güvenlik oluşumu her şey il olmaya uygun. Vatandaşlarımızın haklı beklentisidir bu. 15.06.200n tarihinde Doğruyol Partisi Milletvekili sıfatı ile Sakarya Milletvekili Nevzat Ercan, Mersin Milletvekili Turhan Güven ve Ankara Milletvekili Saffet Arıkan Bedük ile Midyat’ın il olması için plan ve bütçe ile içişleri komisyonlarına kanun teklifi vermiştik. Şimdi de İlçe Halkı ve Belediye olarak  “ Midyat İl Olsun” kampanyası başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki emirlerini, bakanlarımızdan ve milletvekillerimizin de desteğini bekliyoruz “dedi.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR