GÜNDEM

Midyat`ta yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara yardım köprüsü

Midyat`ta yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara yardım köprüsü

Midyat`ta yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara yardım köprüsü
11-01-2015 15:50

İstanbul'daki 8 Kadın Derneklerinden Midyat`ta Yaşayan Suriyeli Ve Iraklılara Yardım Köprüsü

 

Mardin Haber: Midyat ilçesindeki çadır kente yerleştirilen mültecilere İstanbul'daki kadın derneklerinden yardım eli.

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinesinde Midyat Işıklar Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi`ndeki çadırken teki Irak ve Suriye`de yaşanan çatışmalardan kaçarak

Yerleştirilen mültecilere, İstanbul'da bulunan 8 dernek'ten kıyafet, süt, mama, çocuk bezi yardımı.

 

Hazar Eğitim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ve aralarında Nisan Gurubu, Meridyen Destek Derneği, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD), Kadın Sağlıkçılar Vakfı, Eczacılar Dayanışma Derneği (Eczader), Hanımlar Eğitim Kültür Vakfı (HEKVA), Kadından Topluma Eğitim Gurubu'nun desteklediği yardımlar çadırkentte ki mültecilere dağıtıldı.

Midyat`ta yaşayan Suriyelilere ve Iraklılara dağıtılmak üzere getirilen yardım malzemeleri AFAD ve Kızılay yetkilileri eşliğinde hak sahiplerine teslim edilirken duygulu anlar yaşandı.

Kadın derneklerinin yaptığı yardımlar mültecilerin yarasına merhem oldu. Kardeşlik köprülerinin kuruldu. Soğuk hava haya rağmen sıcak yardımlar mültecileri ısıttı.

 

- Ayla Kerimoğlu, amacımız çocukların hem sırtlarını hem yüreklerini ısıtmak, kardeşlik köprüleri oluşturmaktır?

 

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu, üç ay önce ihtiyaç analizi yapmak için Midyat'taki kampı ziyaret ettiklerini, yetkililerle ve kampta kalanların ihtiyaçları göz önünde alınarak buradaki bin 500 çocuğu giydirmek üzere bir yardım organizasyonuyla faaliyette bulunduklarını söyledi.

 

Ayla Kerimoğlu, Irak ve Suriye`de yaşanan çatışmalardan kaçarak Midyat'ta yerleştirilen sığınmacılara, yardım malzemeleri dağıtımında gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu

Bu sadece Hazar Derneğinin yapmış olduğu bir organizasyon değil. İstanbul'da bulunan 8 derneğin düzenlediği organizasyonuna katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da desteklediği bir yardım organizasyonudur. Burada bulunan bin 500 çocuğun kışlık kıyafeti hazırlandı. Ayrıca 500 çocuğa süt, mama, bez vermiş ola caz. Amacımız buradaki çocukların hem sırtlarını hem yüreklerini ısıtmak, kardeşlik köprüleri oluşturmaktır. Mazlum kim olursa olsun, mazlumun dini, dili, ırkı sorulmaz prensibi ile hareket diyoruz. Hem Suriyeli mültecilerimiz için bugüne kadar çok fazla elimizden gelen çok şey yaptık ve halen yamaya devam ediyoruz. Biz İstanbul'da ki dernekte mesela kadınlara Türkçe dersleri veriyoruz. Çocuklara kıyafet ayarlıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Mesela bundan sonra Suruç'taki kampa gideceğiz. Oraya da bir miktar götüreceğiz. Ezidiler'de bizim misafirimiz onları da yalnız bırakmamak için onların ellerinden tutmak için de bugün buradayız. Biz mutluyuz, bugün kar soğuk kış günü onları da inşallah ısıtacağız.?diye konuştu.

 

Ayla Kerimoğlu ve beraberindeki Hazar Derneğinin yönetim kurulu üyeleri daha sonra çadırkent komisyon üyesi Mehmet İsa Kurnaz, Kaymakamın Oğuzhan Bingöl'ün eşi Ayşe Bingöl, AFAD ve Türk Kızılay yetkilileri eşliğinde kamptaki sığınmacıları ziyaret etti. Burada bulunan kadın ve çocuklara yanında getirdikleri malzemeleri dağıtarak sorunlarını dinlediler.

Mülteciler ise gelen yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere bütün Türkiye halkına teşekkürlerini ilettiler. Selahattin Erol



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR