GÜNDEM

Midyat'ta Kutlu Doğum Etkinliği

Midyat'ta Kutlu Doğum Etkinliği

Midyat'ta Kutlu Doğum Etkinliği
27-04-2015 12:23

Midyat'ta Kutlu Doğum Etkinliği

 

MARDİN - Mardin Midyat'ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)? Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu ve Midyat AZİM - DER tarafından, Midyat Işıklar Mahallesinde bulunan Miting Alanında düzenlenen etkinliğe, Hüdapar'ın desteklediği Şırnak bağımsız Milletvekili adayı Şehzade Demir, Midyat Hüdapar İlçe başkanı Isa Altunkaynak, STK temsilcileri, Kanaat Önderleri ve Peygamber âşıkları katıldı.

 

Tekbir ve salâvatların eksik olmadığı programda, mevlit alanında, Seni tanımayan Ölüdür Ya Resulallah?, Seni çok seviyoruz Ya Resulallah?, Kişi Sevdiği ile beraberdir? pankartları taşıdı.

 

Sunuculuğunu Asım Özalp'ın yaptığı etkinlikte, Suriyeli Hafız Muhammed Şeyh Necib'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Midyat mevlithan grubunun okuduğu, Mevlid-i Şerif ve salâvatlara katılımcılar da eşlik etti.

 

Daha sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları Salih Gül ve Derviş Madsor Okudukları ilahilerle etkinliğe renk kattı.

 

Araştırmacı-Yazar Ömer Çelik'in Türkçe yaptığı konuşmasında, Din, Can, Mal, Nesil ve Akıl'in emniyeti konularına değindi.

 

Çelik şöyle konuştu: Din, Can, Mal, Nesil ve Akıl emniyetinin muhafazasında Efendimizin Önderliği toplumları ayakta tutan beş temel unsur olarak belirlemiş ve bunlara sıkı riayet etmek gerekir. Halkımız ve İslam coğrafyası dert, bela ve huzursuzlukla dolmuştur. Emniyet ve huzur kalmamış Gençlik iffetsizlikle boğuşmaktadır.?dedi.

 

Müslümanlar karanlıklar içinde boğuşmakta olduğundan söz eden Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü. Herkes bütün bu sıkıntılardan kurtulmanın çaresini aramaktadır. İşte bu sıkıntı ve karanlıklardan kurtulmak istiyorsak yukarıda saydığımız bu beş unsuru hayatta uygulamak ve bunları emniyet altına almak gerekir. Hz. Resulullah 14 asır önce toplumu ayakta beş unsuru emniyete almış, toplumu kaynaştırmış eşsiz önderdir. Bugün de eğer huzur ve güven istiyorsak Efendimizin Önderliğine ilkelerine ihtiyaç vardır ve muhtacız. Ve ancak o zaman huzur ve güven buluruz.?şeklinde konuştu.

 

Daha sonra, Özlem Ajans sanatçıları Salih Gül ve Derviş Madsor seslendikleri ilahilerle devam etti.

 

Molla Osman Tayfur Hoca, söz alarak Kürtçe konuşması ile devam etti.

 

Etkinlik, eğitimci Selahattin Yeniay'in yaptığı duanın ardından ve Platform görevlileri tarafından Kutlu Doğum hatırası CD'lerin yanında gül dağıtılmasının ardından sona erdi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR