POLİTİKA

Miroğlu “Siyasi Hatalar Yeni Kahramanlar Yaratır”

Mardin Eski Milletvekili Gazeteci-Yazar Orhan Miroğlu, siyasetçi, gazeteci ve yazarların, toplumsal duyarlılıkları yanında evrensel düşüncelere de yakın olması gerektiğini söyledi.

Miroğlu “Siyasi Hatalar Yeni Kahramanlar Yaratır”
13-01-2022 10:36
13-01-2022 10:44
MARDİN

      Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Ak Parti MKYK Üyesi, Mardin Eski Milletvekili Gazeteci-Yazar Orhan Miroğlu, Gazeteci ve yazarların, suyun akışına seyirci kalmaları ülkenin yararına olmadığını söyledi.

       Ak Parti ile siyasi hayatının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, yaşanmış acılara ve sıkıntılara duyarlılık göstererek dillendirmesi  ile başladığını kaydeden Miroğlu “ Başbakan olarak Diyarbakır’a gelen Sayın Erdoğan’a o dönemdeki danışmanları doğru ve yerinde bir bilgilendirme yapmış olmalılar ki; Diyarbakır Ceza Evinde yaşanan acılara ve olumsuzluklara, baskı ve işkenceye maruz kalanlara sahip çıkmış ve saydığı isimler arasında “Orhan Miroğlu’nun çektiği acıları da unutmayacağız” demeleri, Ak Parti ile siyasi hayatım başladı. Kucaklayıcı bir anlayış ve evrensel bir bakış açısı Ak Parti çatısı altında geniş kitle ve düşünceleri bir araya getirmiştir. İşte 12 Eylül’ün üstünden şu kadar zaman geçmiş ve bir lider çıkıyor çektiğimiz acıları unutmadığını söylüyor, yani sahip çıkıyor buna nasıl kayıtsız kalınabilir ki ” dedi.

    Gazeteci, fikir insanı, düşünür ve yazarların, ülke çıkarlarına ve milli menfaatlere duyarlılıkları yanında, mesleki evrensel norm ve ilkelere de bağlı kalması gerektiğine inandığını ifade eden Miroğlu “Gazeteci kimsenin yandaşı ve havuzu olmamalı. Gazeteci toplumsal duyarlılıkları yanında, evrensel düşüncelere de yakın ve bağlı olmalıdır. Yazarlar, bilginler, nehir kenarında oturup suyun akışını seyrederken ahkam keserlerse yanlış yaparlar. Suya sabuna dokunmadan, meddahlık yapmak veya dünya  ve çağımızın gelişmişliğini görmeden, şirin görünmek adına, dar bir kalıbın içinde kalmak da ülkeye ve topluma faydası olmaz” şeklinde konuştu

      Siyasette yapılan hataların karşı tarafa kahramanlık kazandırdığına vurgu yapan Miroğlu, liderlerin etrafında el avuç ovuşturarak yanlış yönlendirenler, hem liderlere  hem de ülkenin geleceğine ihanet etmiş olacaklarını sözlerine ekledi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR