
MÜSİAD Mardin Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen dost meclisi toplantısı,yönetim kurulu üyesi Yusuf İslam Aydın'ın eve sahipliğinde Kale Beton Santrali Toplantı salonunda gerçekleşti.Toplantıya Mardin MÜSİAD Üyeleri,Genç MÜSİAD üyeleri,KOSGEB İl Müdürü Serdar Altan katıldı.
MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasan son gelişmelerin ve barış sürecinde gelinen noktanın bölge yatırımcılarını heyecanlandırıp umutlandırdığını söyledi. Kasap Dört gün önce bizzat Abdullah Öcalan tarafından yapılan silah bırakma çağrısı bizleri heyecanlandırdı. Ve nihai barış konusunda umutlandırdı. Bu konuda her kesimde olduğunca hassas davranılmasını istiyoruz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi, güçlü ülke olabilmesi iç barışa ve güvenli ülke olmasına bağlıdır. 1990 lı yıllarda inkar, ötekileştirici, asimilasyon politikaları ve uygulamaları bitmiştir. Önemli bir aşama kaydedilmiştir. Demokratikleşme adına Anadilde eğitim haricinde, çok önemli bir engel kalmadı gibi görünüyor. Çözüm ve barış noktasında son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Ancak gelişmeler umut ve heyecan yarattığı gibi hepimiz iç ve diş provokasyonlara karı dikkatli olmalıyız. Dedi.
Yaşar Kemal'e övgü.
Vefat eden Türkiye'nin ve dünyanın saygın edebiyatçı ve yazarlarından Yaşar Kemal'e övgü yağdıran Nurettin Kasap Bu hafta vefat eden önemli edebiyatçılarımızdan Yaşar Kemal'e Allah'tan rahmet, sadece ailesine değil tüm ülkeye baş sağlığı dilerim. Çünkü Yaşar Kemal tüm ülkeye mal olmuş bir yazar. İlk okuduğum romanlarından bir olan İnce Memed'i unutamıyorum.Okumayanlara da tavsiye ediyorum? şeklinde sözlerini sürdürdü.
Yemeğin ardından KOSGEB İl Müdürü Serdar Altan MÜSİAD üyelerine hangi alanlarda yatırım yapmaları halinde KOSGEB teşvik ve desteklerinden yararlanabileceği konusunda bilgi paylaşımında bulundu.
Editor : HaberPanelim.com