EKONOMİ

MÜSİAD'ın 83. Genel İdare Kurulu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (MÜSİAD)83. Genel İdare Kurulu için Mardin`e gelen Nail Olpak, genel başkan yardımları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mardin Valisi Ahmet Cengiz`i makamında ziyaret etti.

MÜSİAD'ın 83. Genel İdare Kurulu
22-11-2013 20:00

 

Ziyarette konuşan Olpak, iki ayda bir MÜSİAD şubesinde Genel idare kurulunu gerçekleştirdiklerini belirterek "  Bugün Mardin`de 83.sünü gerçekleştireceğimiz Gİk bir rekor olacak. Şu ana kadar çevre illerden konaklamasız olarak gelecek olan katılım haricinde 520 civarında otel kaydı yapılmış. Gelenlerin hepsi iş adamı. Mardin bir ilk olacak." dedi.  

Genel idare kurulunda bir konuyu masaya yatırdıklarını, değerlendirmeleri aldıklarını belirten Olpak, 2 ay önce Gaziantep`te `Dış ticareti` konuştuklarını, Mardin`de de 2 gün boyunca büyümenin sistematiğini ele alacaklarını, çıkacak sonuçları da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Çözüm Süreci

 Çözüm sürecini ilk günden beri çok net bir şekilde desteklediklerini aktaran Olpak şunları söyledi:

"Çözüm sürecini sadece doğu ve güneydoğu sorunu olarak görmüyoruz. Yada oranının çözümü olarak görmüyoruz. Türkiye`nin top yekun kalkınma hamlesi, sadece büyümesinden bahsetmiyoruz. bizim önümüzde çok önemli bir eşittir diye bakıyoruz. Aydınlık yarınların geleceğimiz açısından atılmış önemli bir adımdır. MÜSİAD olarak süreci başından beri destekledik. Bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Bunun sembolik açılımlarını da yapmaya gayret ediyoruz. Faaliyetlerimizde biraz pozitif ayrımcılık yaparak bölgede son zamanlarda daha fazla faaliyet göstermeye gayret ediyoruz ki tavrımızı net bir şekilde ortaya koyalım. "

Olpak bir gazetecinin , MÜSİAD`ın hazırladığı anayasa kitabında ana dilde eğitimin anayasal güvenceye alınmasını istemiştiniz. Hala görüşünüz geçerli  mi? sorusuna " Bunun aksi bir şeyi söylemediğimiz için yazılı görüşümüz geçerli." şeklinde cevap verdi.

Vali Cengiz ise , Müsiad`ın ziyaretinin kendisini mutlu ettiğini, çalışmaları takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Cengiz şunları söyledi:

"STK, ülkemizin hemen hemen her köşesinde hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya devam ediyor. Doğrusu ülkedeki ve yurtdışındaki çalışmalarından dolayı başta Genel başkanımız olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize ve MÜSİAD üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve büyük Türkiyemiz`in kuruluşunda katkılarının olacağına inancım sonsuz. Tekrar ilimizi onurlandırdıkları için bu Genel kurulu, ilimizde yaptıkları için, bu kararı verdikleri için bu Genel Başkanımıza ve bu toplantının tertibin de ciddi emekler harcayan Mardin Şube Başkanımız Mehmet Ali Dündar ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. "

Ziyaretin Ardından Vali Cengiz Olpak'a plaket, Olpak`ta  Vali Cengiz`e Müsiad`ın hazırladığı kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Genel Başkan yardımları  ve yönetim kurulu üyeleri Valilik ziyaretinin ardından Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu`nu da ziyaret ederek yapılacak kurul hakkında bilgi verdi.

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu`da Mardin`in fiziksel ve kültürel yapısı hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR