EĞİTİM

Ömerli’de Kapalı Okul Yok

Ömerli İlçe Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak “ İlçe genelinde kapalı okulumuz yok, norm kadromuz yüzde 90 atama ile gerçekleşti”

Ömerli’de Kapalı Okul Yok
15-10-2021 20:09
15-10-2021 20:12
MARDİN

 

             Mardin’in Ömerli İlçe Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ ile birlikte, İlçeye Bağlı Kırsal Mahalleleri gezerek vatandaşların sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm buluyorlar.

             Kaymakam Çakmak İlçe genelinde kapalı okul bulunmadığını, öğretmen atamalarının yüzde 90 oranında bakanlıktan atama ile gerçekleştiğini söyledi. Kaymakam Çakmak “ İlçe genelinde 14 ücretli öğretmenimiz var. Geri kalan öğretmenlerimiz bakanlık ataması ile gerçekleşti. “ dedi.

               Sınıf otalaması Türkiye standartlarının altında

           İlçe Merkezinde 9, bağlı kırsal mahallelerde 18 olmak üzere ilçe genelinde 28 ilk ve rota öğretim okulu bulunduğunu ifade eden Kaymakam Çakmak”  İlçe Merkezi’nde bulunan  Mehmet Kavak Anadolu Lisesinde sınıflarda 30-35 öğrenci, diğer okullarımızda ise sınıf ortalamaları 25-30  arasında değişiyor. Sınıf yoğunluğu Türkiye ortalamasının altında.” Diye konuştu

            Çıtayı Yükselteceğiz

            Geçen yıl eğitimde istedikleri başarıyı yakalayamadıklarını kaydeden Kaymakam Çakmak “Pandemi eğitimdeki başarıyı etkiledi. Bu yıl takip sistemi geliştirdik. Öğrencilerimizin başarı düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Eğitimdeki başarı çıtasını yükselteceğiz. Bu konuda  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin kararlı çalışmaları var”  şeklinde konuştu.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR