GÜNDEM

Orhan Miroğlu Mardin´de vatandaşlarla Kucaklaştı

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Meclisin Tatil girmesi ile Mardin´de karargah kurdu, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla kucaklaştı, sorunlarını dinledi.

Orhan Miroğlu Mardin´de vatandaşlarla Kucaklaştı
09-08-2017 09:11

                     

         Mardin ve ilçelerini ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Vatandaşlarla kucaklaşan ve temel sorunlarını dinleyen  ve ortak çözüm yolları bulmaya çalışan Miroğlu, tespit ettiği Mardin´deki temel sorunlar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı

         Vatandaşlarla kucaklaşmaktan ve sorunları dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Miroğlu yaptığı açıklamada  şu ifadelere yer verdi. "Meclis tatile girdikten sonra Mardin´e geldim ve son on günde, Mardin ve ilçelerinde değerli teşkilat mensuplarıyla beraber çeşitli programlar gerçekleştirdim. Bu vesileyle, Başta elektrik kesintileri olmak üzere, çözüm bekleyen bir çok sorunu yeniden masaya yatırma ve muhataplarıyla beraber çözüm arama fırsatı buldum.               

        Bu çerçevede trafiğe kapatılan 1. cadde için bu açıklama zorunlu hale gelmiştir, çünkü şehrin günlük yaşamı ve geleceği için, halkın birinci derecede muhatabı ve hesap sorduğu kurum siyaset kurumudur ve ben de bu kurumun AK Parti cenahında milletvekili olarak görev yapmaktayım:

       Mardin esnafının, 1. Caddedeki trafik yasağının devam etmesi nedeniyle zor zamanlar geçirdiğinin farkındayım. Esnafımızla sayısız defalar bir araya geldik. Sorunu diyalog ve müzakereyle çözmek için, toplantılar gerçekleştirdik. Konuyu İçişleri Bakanımızın bilgi ve takdirlerine sunduk. Ama maalesef bugüne kadar esnafımızı rahatlatacak ve turizme katkı yapacak bir uygulamanın hayata geçirilmesini sağlayamadık.

         Son olarak, Meclis kapandığı gün, Sayın Başbakanımızla konuyu paylaştım ve esnafımızın talebini ihtiva eden ve birçok esnafımızın imzaladığı dilekçeyi zatı alilerine takdim ettim.

          Mardin´de turizmin canlanması için alınacak her kararı, hayata geçirilecek her projeyi desteklemek boynumuzun borcudur.

     Bugün rafa kalkmış gibi görülen Unesco projesi, ve Mardin kalesinin halka açılması dahil, Mardin´i Mardin yapan çeşitli medeniyetlerin, kültürlerin ve kavimlerin mirası olan bir çok ören yeri, tarihi eser ve mirasın gün ışığına çıkması ve milyonlarca insanın Mardin´i keşfetmesi için çabalarımızı ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğimizi de hemşerilerimizin bilmesini isterim.

        Mardin´i dünyaya açmak, turizmi geliştirmek, kanaatime göre, tek yanlı ve denetimi mümkün olmayan kararları tek yanlı alıp sonrada bu yanlış  kararlarda ısrar etmekten geçmiyor. Kudüs kadar eşsiz ve müstesna olan bu şehir, siyaset kurumu, sivil  toplum, aydınlar ve kanaat önderlerinin katılımıyla alınacak kararlarla kendi kendini yönetme hakkına sahiptir ve ülkemizde OHAL uygulaması içinde olmamız, bu hakkın şu ya a bu şekilde ihlal edilmesinin gerekçesi olamaz.

           Söz konusu uygulamanın turizme de esnafa da bir faydası olmamasının görülmesine rağmen, bu uygulamaya hala devam edilmesi, akıl ve izanla açıklanacak bir durum değildir.

         Mardin dahil, Bazı Belediyelerin, PKK´nın terör ve şiddet stratejilerinin bir alanı, bir zemini haline gelmesi sonucu , hükümetimizin demokrasiyi, hukuku ve özgürlüğü korumak ve halka hizmet götürmek için yönetimlere el koyması, şehirleri keyfe göre yönetmeyi hiç bir şekilde haklı çıkarmaz.

         Mardin halkı, demokrasiyi ve sivilliği benimsemiş ve içselleştirmiş bir halktır. Bu uğurda çok bedel demiş bir halktır.

         Bu kararda inat etmek, Mardin´e kaybettiriyor. Çözüm için, öncelikle esnaf temsilcileriyle bir araya gelinmeli ve diyalog sağlanarak, artık medyanın da sık sık eleştirdiği ve köşe yazılarına konu edilen bu karardan acilen vazgeçilmelidir.?

       

 

 

 

 

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR