TURİZM

Pertek Belediyesi Kadınlar için tur düzenledi

Pertek Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Güler Türk tarafından Belediye Başkanı Ruhan Altan' a 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Diyarbakır Mardin turu ile kutlama önerisi gerçekleşti

Pertek Belediyesi Kadınlar için tur düzenledi
09-03-2022 20:24
09-03-2022 20:30
MARDİN

           Berzan Tur tarafından organize edilen Diyarbakır, Mardin turu. Renkli görüntülere sahne oldu. Tura katılan kadınlar tarihi mekanları gezdi.

           Güler Türk bu geziyi kadınlara değer verdiklerini, onları bu özel günde unutmadıklarını ve hayatlarında bir fark yaratmak adına düzenlediklerini belirtti.

           Diyarbakır ve Mardin'de  gördükleri tarihi eserlerden ve kentlerin sosyal, kültürel, mimari dokularından  çok etkilendiklerini ifade eden Güler Türk, bundan sonra da bu bölgeye daha çok gelme isteği uyandırdığını ve oluşacak taleplerin Belediye tarafından organize edilerek değerlendirileceğini söyledi.

            Mardin'in bir bütün olarak muhteşem ve mistik bir kent olduğunu dile getiren Türk “

Daha önce Mardin'e iki kez geldim. O dönemde profesyonel hizmet almadığımız için  sadece gözümüz gördü, fotoğraf çektik, bunun yeterli olduğunu sanmıştık. Oysa bu gezide Profesyonel rehber ile gezmenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Attığımız her adımda, gördüğümüz her mimaride kentin ne kadar zengin bir geçmişe sahip olduğunu, kültürel ve sosyal etkileşimlerin kentin kimliğinin oluşumunda ne kadar etkili olduğunu öğrenmiş olduk. Bu vesileyle tüm katılımcılarımıza kaliteli ve verimli bir gezi sunmuş olduk. Rehberimiz Şükran Rojda Laleoğlu"na özellikle çok teşekkür ederiz. Bundan sonraki hiçbir gezimizi profesyonel rehbersiz yapmayacağız.”dedi.

         Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tur rehberliği yapan Şükran Rojda Laleoğlu da bu anlamlı günde kadınlar için düzenlenmiş bir turda rehberlik yapmanın ruhuna çok iyi geldiğini, kadınları Diyarbakır  ve Mardin'in tarihi, kültürü, efsaneleri, sosyal yapısıyla tanıştırmasının kendisini oldukça mutlu ettiğini ve senede bir de olsa tüm belediyelerin kadınlar için benzeri gezileri düzenlemesinin kadınlara iyi geleceğini dile getirdi.” Kadınları mutlu etmek istiyorsanız onlara gezi hediye ediniz” dedi.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR