ASAYİŞ

Polis' ten, vatandaşlara broşürlü uyarı

Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara dolandırıcılık, yankesicilik, kapkaç, hırsızlık ve cepçilik konularında broşür dağıtarak uyardı.

Polis' ten, vatandaşlara broşürlü uyarı
04-03-2024 07:59
04-03-2024 08:10
MARDİN
 Kızıltpe İlçe Emniyet Mdürülüğü ekipleri, İnternet üzerinden piyasa değerinden daha ucuza satılan otomobil, beyaz eşya ve elektronik cihazlar alınırken dikkat edilmesi,  para transferinin güvenli yollarla yapılması konularında vatandaşlar uyarıldı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde dolandırıcılara karşı uyanık olunması tavsiye edildi.
Dağıtılan broşürde, Özellikle internet üzerinden veya kısa mesaj yoluyla "ÖdüI kazandınız", "Hakkınızda icra takibi başlatıldı", "Sigorta borcunuz var", "Krediniz çıktı" şeklinde gelen mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi, çekiliş, kampanya ve hediye adı altında size sunulan hiçbir belgeye imza atılmaması ve kimlik bilgilerinin verilmemesinin gerektiği hususları vatandaşlara yüz yüze anlatıldı ve bukonuları içeren broşür dağıltıldı.
Ayrıca evden hırsızlık konularında da duyarlı olunması gerektiği ve apartman giriş kapısının ilk güvenlik kapısı olduğunun unutulmaması ve kapalı tutulması gerektiği hususlarında uyarılarda bulunan ekipler, alınması gereken önlemlerin yanı sıra şüpheli kişilerin de  ihbar edilmesinin  önemi anlatıldı.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR