EĞİTİM

"100. Yıl Ve Eğitim" Temalı Kısa Film Yarışması'nda Mardin'den Büyük Başarı

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen "100. yıl ve eğitim" temalı iller arası kısa film yarışması ödül töreni, Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in katılımıyla Millî Eğitim Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

"100. Yıl Ve Eğitim" Temalı Kısa Film Yarışması'nda Mardin'den Büyük Başarı
10-01-2024 09:33
10-01-2024 09:41
MARDİN

 MEB tarafından, cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "100. yıl ve eğitim" temalı iller arası kısa film yarışmasında deneysel, belgesel ve canlandırma türlerinde hazırlanan filmler değerlendirmeye alındı.

Yarışmada Yüzyıllık Çınar" isimli film ile Mardin İl Millî Eğitim Müdürlüğü 3.cülüğü elde etti.  

Filmlerde öğrenciler, öğretmenler ve eğitim kurumu yöneticileri başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları görev aldı.

81 ilde duyurulup 47 ilden başvuru gelen kısa film yarışmasında ön jüri 10 filmi, ana jüri ise bunlar arasından ilk 3 dereceyi elde eden filmleri belirledi.

Yarışmada birinciliği "Unutulmaz" isimli film ile Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü; ikinciliği, "Aziz" isimli film ile Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü, üçüncülüğü ise "Yüzyıllık Çınar" isimli film ile Mardin İl Millî Eğitim Müdürlüğü elde etti.

Kabala Yüzüncü Yıl Ortaokulu öğrencilerinden Kübra Nur Boz ve Firdevs Hasar ödüllerini; İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Demir, İl MEM Şube Müdürü Mesut Coşkun, Okul Müdürü Necmettin Cansın, öğretmenlerden Pelin Mavlav ile M. Serhat Gazi Kurt , MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende Bakan Yusuf Tekin'den aldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN, ülke genelindeki 56 bin okulun tamamında Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ile ilgili en az bir etkinlik yapıldığını belirterek, “Birden fazla etkinlik yapılan okullarımız çok fazla. Kabaca baktığımızda, her okulda ortalama üçer beşer etkinlik düşündüğümüzde 100’üncü yılla ilgili Türkiye genelinde 150-200 bin dolayında etkinlik yapmış oluyoruz” diyerek, dereceye giren öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR