POLİTİKA

Saadet Partisi Bölgede Nabız Yokluyor

Saadet partisi Genle Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya bölgede seçmenin nabzını yokladı, gazetecilerle bir araya gelerek yerel seçimlerde izleyecek yol ve hedeflerini anlattı.

Saadet Partisi Bölgede Nabız Yokluyor
17-09-2023 23:01
17-09-2023 23:05
MARDİN

 

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya Mardin de, Diyarbakır İl Başkanı Sadullah Ergin, Mardin İl Başkanı Avukat Vejdin Koçhan, Kızıltepe İlçe Başkanı Hacı İlhan, Saadet İl Seçim İşleri Başkanı Avukat Ramazan Çelik, İl ve ilçe teşkilatları ve basın mensuplarıyla birlikte bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

     Mardin’in temel sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten  Kaya, Saadet Partisi olarak  kendi logoları ve adayları ile seçime katılma planlarının olduğunu söyledi. Gelecek Partisi ile kurdukları meclis grubu ile seçimlerde birlikte yola çıkma ihtimalinin olabileceğinin altını çizen Kaya  “ Seçimler yaklaştıkça, adaylar açıklandıkça ve Ülke seçim atmosferine tam olarak girdikçe bunları göreceğiz. Bunlar ülke siyasetiyle ilgili yaptığımız değerlendirmelerdir.

 Mardin’in   kadim şehir, turizm açısından da çok önemli, yeraltı, yerüstü zenginlikleri ve aynı zamanda bir tarım kentidir olduğuna vurgu yapan Kaya, tarımla uğraşan vatandaşların sıkıntı yaşadığını ifade etti. Kaya “Tarıma özel bir alan açılması gerekiyor. Maalesef biz bugün iktidarın uygulamalarıyla beraber bu olumsuzlukların ortadan kaldırılmasından ziyade daha da derinleştiğini görüyoruz.” dedi.

“Bir iktidar yetkilisinin doktorlar, hekimler için “ giderlerse gitsinler” ifadesini aslında bütün fotoğrafı net ortaya koyan bir yaklaşımdır.” diyen Kaya şöyle devam etti  “Genç işsizlik noktasında Mardin bugün genç işsizlik oranında ilk 3 şehir arasında istihdam olarak değerlendiriliyor. Gerekli destekler verilmediği için Mardin’deki gençlerimiz iş bulma olanaklarından mahrum bir şekilde hayatlarını sürdürme durumunda kalıyorlar ve bu durum Türkiye’nin de problemidir. Türkiye de genç işsizlik oranı yüzde 26 – 27’leri gördü. Üniversite çocuklarımızın iş bulamadıkları için gözünü yurtdışına çevirdiği yani hangi partili genç olursa olsun, iktidar partisine gönül veren gençler de dahil olmak üzere onları hayatlarının kalan kısmını batı ülkelerinde geçirmek adına bir plan içerisine girmişlerdir.. Çocuklarımızın bu topraklara bağlayacak ve onların geleceğini bu topraklarda olduğunu hissettirecek ekonomik politikaları hayata geçirmedikçe bizim bu ülkenin geleceğine güvenle bakmamız söz konusu olmaz. “ ifadelerine yer verdi.

 Bitirilemeyen Proje GAP

             Kaç yıldır projesi tamamlanamayan GAP projesinin hala net bir fotoğrafının  ortaya çıkmadığını kaydeden Kaya “ GAP projesinin bu toraklara yapacağı katkının ne denli önemli olduğu istatistikler ortaya koyuyor ama biz bugün GAP projesiyle alakalı üzerinden yirmi yıl geçmiş bir iktidarda olsa bu iktidarın devamında maalesef birilerinin bu konuyla ilgili adım atmadığını görüyoruz. “ sözlerine yer verdi.

           Kaya Kayyum atamalarına karşı duruşumuz nettir

Kayyumlarla ilgili ortak politikalar mutabakat metinlerinde bütün kanaatlerini  ortaya net olarak koyduklarını hatırlatan Kaya “ Kayyumlarla ilgili biz seçilmiş bir belediye başkanının idarenin herhangi bir kararıyla görevden el çektirilmesini doğru olmadığını net olarak ifade ediyoruz. Halkın iradesiyle iş başına gelmiş bir kişinin o yerelde o insanların iradesine eğer saygı göstermek istiyorsan bütün süreçlerin hukuki noktalara bağlanması gerekir. Biz ortak mutabakat metnimizde net olarak ortaya koyduk ve dedik ki ; Herhangi bir belediye başkanının çeşitli şekillerde görevden uzaklaştırılmasına dair bir karar varsa bunun kararını verecek olan Danıştay’dır.  Kanuni süreç sonunda Belediye Başkanı  görevden el çektirilmesi durumunda yerine gelecek kişinin de yerel meclisten seçilmesi gerekir” şeklinde sözlerini sürdürdü.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR