TURİZM

Savur Çayına Turist Akını

Mardin’in Savur İlçesinde hafta sonlarında iğne atsan yere düşmez

Savur Çayına Turist Akını
23-05-2023 09:33
23-05-2023 09:40
MARDİN

         Mardin’de turizm ilçeleri de olumlu yönde etkiliyor. Tarihi mekanlara akın eden turistler Mardin’in Yeşil Kuşağı olarak bilinen Savur vadisinde yorgunluk atıyor. Havaların ısınması ile birlikte  yerli turistler de piknik alanı olarak Savur çayı ve çevresindeki yeşil alanı kullanıyor.

        Küçük Mardin

      Kalesi ve tarihi yapısı ile görenlerin “Küçük Mardin” dedikleri Savur İlçesi hafta sonları piknikçiler ve turistlerle dolup taşıyor, Savur çayı kenarında kurulan  dinlenme tesisleri ise müşteri çekmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.  Bazı tesislerde yemek sonrası demlik çay ikram edilirken, bazılarında ise dere üzerinde kayık gezisi düzenleniyor. Savur çayı boyunca kurulan onlarca tesislerde, dinlenme seçenekleri ise piknikçi ve turistlerin dikkatini çekiyor. Bazı tesislerde tahtlar kurulurken, bazılarında dere üzerinde kurulan ahşap köprüler ve şark köşeleri renkli görüntüler sergiliyor.

     Kavaklıklar arasında mangal alanları bulunan tesislerde, işletmeciler müşterilerine dere üzerinde mini kayık gezintileri sağlıyor. Ailelerin ve çocukların kayık ile dere üzerinde gezintileri, diğer piknikçi ve turistlere fotoğraf çekme platosu oluşturuyor.

     Tesis işletmecileri, havaların ısınması ile birlikte ziyaretçi ve müşteri sayısında da artış olacağını belirtiyor

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR