GÜNDEM

Şehit Yakınları için "Devlet Övünç Madalyası"

Şehit düşen güvenlik görevlileri yakınlarına verilen ‘’Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’’ için Düzenlendi

Şehit Yakınları için "Devlet Övünç Madalyası"
17-03-2022 08:10
17-03-2022 08:17
MARDİN

     Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla Şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi.

         Türkiye’de eş zamanlı yapılan törenlerin Mardin ayağı Müftülük konferans salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Mahmut Demirtaş, duygulu bir konuşma yaptı.

         “Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları, aziz şehitlerimizin üstün fedakârlığının ve cesaretinin karşılığında, devletimizin ve milletimizin bir şükran ifadesidir diyen Vali Demirtaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

‘’Yüz yıl önce Çanakkale’de, sonrasında Kurtuluş Savaşında yedi düvele verilen mücadelenin benzerlerini, yurt içinde ve sınır ötesinde çeşitli şekillerde karşımıza çıkan terör örgütlerine karşı bugün de veriyoruz. Buradan bir kez daha ifade etmeliyim ki, gözünü bu topraklara dikenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatanı ve onların aziz hatıralarını, asla çiğnetmeyeceğiz. Oynanmaya çalışılan oyunları bertaraf edecek; teröre, terör yandaşlarına ve onların hamilerine en güzel cevabı vereceğiz. Biliyoruz ki hakka yürüyen her bir neferimiz, aziz vatanımız için kendi canlarından, umutlarından, geleceklerinden, ailelerinden, evlatlarından vazgeçmişlerdir. Onların kahramanlıkları sayesinde bugün bizler bu coğrafyada söz söylüyoruz. Sizler, aziz şehitlerimizin bizlere birer emanetisiniz. Bu toprakları bizlere vatan yapanların yakınlarına, kahraman gazilerimize hizmet etmek; acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak, bizlerin en önemli görevidir. O sebeple dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu görevimizi layıkıyla yerine getirecek; Devlet olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz.’’

     Vali Demirtaş konuşmasının ardından, Şehit Piyade Uzman Çavuş Serdar Temelli, Şehit Köy Korucusu Abdullatif Emen, Şehit Köy Korucusu Evren Başçı, Şehit Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy, Şehit Köy Korucusu Abdulkadir Duruş, Şehit Köy Korucusu Hasan Gündüz, Şehit Köy Korucusu Şehmus Boru, Şehit Köy Korucusu Tahsin Demir ve Şehit Köy Korucusu Nuri Dinç’in yakınlarına Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.

        Törene, Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Önder Kürşat Mutlu, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazi ve şehit aileleri ile Mardinli vatandaşlar katıldı.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR