SAĞLIK

SGK’dan Hastaları Üzecek uygulama

Mardin—Şırnak Eczacılar Odası Başkanı Elik “52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesinden çıkarıldı. Eşdeğer ilaç taban fiyat uygulaması da yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürüldü. Vatandaş ilaca yüzde 5 daha fazla katkı payı ödeyecek.”

      SGK’dan   Hastaları Üzecek  uygulama
09-09-2021 13:28
09-09-2021 13:32
MARDİN

   Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni düzenlemesi, resmi gazetede yayımlandı, yeni düzenleme ile vatandaşın  canı yanacak. 52 ilaç geri ödeme listesinden çıkaralarken, taban fiyat uygulaması ile hastaların cebinden yüzde 5 lik bir para çıkacak.

 Mardin-Şırnak Eczacılar Odası Başkanı Uğur yeni uygulamaya tepki gösterdi. Elik yaptığı açıklamada ”Resmi Gazete ‘de yayımlanan "Sağlık Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile aralarında boğaz spreyleri, ağrı kesici, kas gevşetici krem ve merhemlerin bulunduğu 52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesinden çıkarıldı. Eşdeğer ilaç taban fiyat uygulaması da yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürüldü.

     Değerli Vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumu dün aldığı bu karala 52 tane ilaca vatandaşa ben ödemeyeceğim, kendi paran al demiştir. Bu kararla eşdeğer ilaç taban fiyatında da değişikliğe gitmiş ve  "Limit yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürmüştür Bu şu demek oluyor; artık yüzde 5 daha fazla ilaç farkı ödeyeceğiniz anlamına gelmektedir.  Bazı ilaçlarla alâkalı en fazla bir kutu ödeme limiti getirildi"

Bu Pandemi döneminde zor durumda bulunan vatandaşa, ilaç parasını da bu şekilde yüklemek,  sağlık, ilaç hakkının engelleyeceği gibi vatandaşın ilaca erişimini de zorlaştıracak ve tedavide aksaklılar  yaşayacaktır.

“Sağlık hakkı” öncelikle devlete, daha sonra da sağlık çalışanlarına ve toplumun diğer kesimlerine, hatta uluslar arası topluma sorumluluklar yükleyen temel bir insan hakkıdır.  Vatandaşlarımızın bu hakka  ekonomik nedenlerle ulaşılabilirliği engellenmemelidir.  Bir sağlık meslek örgütü olarak böyle bir düzenlemeyi asla kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.” İfadelerini kullandı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR