GÜNDEM

Bu Ucube Mardin'e Yakışmadı, Yıkın Lütfen!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın, Tarihi Doku içinde başlattığı betonarme binaların yıkma çalışmaları takdir toplarken, vatandaşlardan bir istek geldi. Diyarbakırkapı’daki ucube betonarme yapıyı da yıkın sayın vali.

 Bu Ucube Mardin'e Yakışmadı, Yıkın Lütfen!
19-12-2021 19:59
19-12-2021 20:09
MARDİN

        Mardin şehir girişinde yapılan dev betonarme, otopark , otel ve sosyal tesisler, tarihi binaların önünü kapattı, şehir girişinde çirkin bir görüntü sergiliyor. Tarihi doku içindeki betonarme binaların yıktırılacağını söyleyen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’a vatandaşlar “ Şu ucubeyi de yıktırın” sesleri yükselmeye başladı.

    Şehrin girişinde bulunan kilise ve tarihi binaların önünü kapatan ve yükseldikçe çirkin bir görüntü sergileyen çok katlı otopark, otel ve işyerleri vatandaşların ve turistlerin tepkisini çekiyor. İş yerlerinin dolarla ve yüksek rakamlarla satıldığı ileri sürülen çok katlı otoparkın yıkılmasını ve tarihi değerlerin önünün kapatılmamasını isteyen vatandaşlar, alanın dikey değil yatay olarak değerlendirilmesini istiyor. Projenin tamamen rant amaçlı hayata geçirildiğini iddia eden vatandaşlar “ Mardin’in tarihi dokusuna yapılacak en büyük ihanettir bu proje. Koruma kurulu, Turizm Bakanlığı ve Valilik işbirliği yaparak bu ucube yapı yıkılmalıdır.” Şeklinde tepkilerini dile getiriyor.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR