GÜNDEM

Suriye'de Öğretim Görevlisiydi Mardin'de Yorgancı Oldu

Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı Mardin'e sığınan Üniversite hocası geçimini sağlamak için 50 liraya yorgan dikerek sağlıyor.

Suriye'de Öğretim Görevlisiydi Mardin'de Yorgancı Oldu
02-02-2021 14:49
Gelin ve damatların çeyizleri için yorgan diken Deyrulzor Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Üyesi Haysem Hacı Cuma, eşi ve 2 kızı ile birlikte Mardin’de yaşamlarını sürdürüyor.

Suriye'deki iç savaş sonrası 6 yıl önce, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Türkiye'ye sığınan Deyrulzor Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Üyesi Haysem Hacı Cuma, eski Mardin'e yerleşti. 2 yıl boyunca iş arayan Cuma, iş bulamayınca Suriye’deki öğrencilerine öğrettiği yorgancılığı yapmaya karar verdi. Tarihi Mardin çarşısında kendisine kiraladı 5 metrekarelik dükkanında gelin damat çeyizi için yorgan dikerek geçimini sağlıyor.

Öğretim görevlisi 50 TL ye yorgan dikiyor

Deyrulzor Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Üyesi Haysem Hacı Cuma, Süriye’de üniversitede yüzlerce öğrenciye Güzel Sanatlar Akademisinde dersler verdiğini söyledi.

Ancak iç savaşla birlikte üniversite kapanınca işsiz kaldıklarını ve can güvenliği kalmadığından dolayı eşi ve 2 kızı ile birlikte Türkiye’ye sığındıklarını belirten Cuma,” Tel örgüleri aşarak Mardin’e geldik. 2 yıl işsiz kaldım. Daha sonra burada, tarihi ayakkabıcılar çarşısında küçük bir iş yer kiraladım. Yorgan dikmeye başladım. Her bir yorganı 50 TL'ye dikiyorum. Bunun yanı sıra vazo, oyuncak bebek ve sepet gibi el becerisi ile yaptığım ürünleri de satarak ailemi geçindiriyorum. Suriye’de savaş bitse tekrar topraklarımız vatanımıza kavuşma hayali yaşıyoruz.” dedi



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR