GÜNDEM

Taşerondan, Belediyeye Geçen İşçiler Mağdur Oldu.

Belediye İş Sendikası, Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Memduh Öztürk ?Taşerondan Belediyelere sözleşmeli geçiş yapan işçilerin 2020 sonrası ne olacakları belli değil?

Taşerondan, Belediyeye Geçen İşçiler Mağdur Oldu.
03-05-2018 20:33

            Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Beklenen Duyuruyu Yayınladı.  ´´375 sayılı khk´nın geçici 23. Maddesi uyarınca idarelerce sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak toplu iş sözleşmesi hükümlerı´´ni yayınladı.

              Belediye İş Sendikası, Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Memduh Öztürk, taşerondan belediye şirketlerine aktarılan işçilerin, hiçbir ekstralarının olmadığını, işçilerin sendikal haklardan yararlanamayacaklarını söyledi. Öztürk? Taşerondan belediye şirketlerine aktarılan sözleşmeli işçilerin 2020 yılından sonra ne olacakları belli değil. Belediye şirketlerine aktarılan işçilere sendikalar karışamıyor. Sendikalara üye olabilirler, ama sendikanın  işçilerle sözleşme yapma yetkisi yok. Burada sendika by pas edildi. Belediyelere geçiş yapan işçilerin maaşlarında düşüş var. Maaşlarda belirsizlik var.52 ikramiye alanlar belediyeye geçtikleri için iki dönem 5´er günlük ikramiye alacaklar. Belediye şirketlerine aktarılan işçiler her yönü ile mağdur duruma düşütler.? Dedi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR