EĞİTİM

Tıp Fakültesi için İmzalar Atılıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Tıp Fakültesi binasının inşaatı için ilk imzalar Tıp Fakültesi binasının inşaat işini üstlenen hayırsever Nezir Sürücü ile MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar arasında 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü atılıyor..

Tıp Fakültesi için İmzalar Atılıyor
06-07-2021 08:15
06-07-2021 08:23
MARDİN

Kuruluş kararı Mardin’de büyük bir heyecan ve sevinçle karşılanan Tıp Fakültesi’nin yapımı ile ilgili ilk somut adım atılıyor. Tıp Fakültesi binasının inşaat işini üstlenen hayırsever Nezir Sürücü ile MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar arasında imzalanacak olan protokolle birlikte Mardin kamuoyunun merakla beklediği süreç resmen başlamış olacak.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar konuyla ilgili açıklamasında, “bilindiği gibi 1 Mayıs 2021 tarih ve 31471 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararla üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına karar verilmişti. Mardin halkının ve kamuoyunun yıllardır beklediği bu müjdeli haberin ardından şimdi de ilk somut adımı atarak Tıp Fakültemizin binasının inşaatı ile ilgili protokolün imza aşamasına geldik. 7 Temmuz Çarşamba günü saat 14:00’da Rektörlük binamızın konferans salonunda Sayın Valimiz, Tıp Fakültesi binasının yapımını üstlenen kıymetli hemşerimiz Nezir Sürücü ve değerli misafirlerimizin katılımıyla ilgili protokolü imza altına alacağız. Bu özel ve anlamlı güne yerel ve ulusal tüm basın kuruluşlarımızı ve bu ana şahitlik etmek isteyen STK’larımız başta olmak üzere tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.   

Tıp Fakültesi binasıyla ilgili bilgiler de veren Rektör Özcoşar; “üniversitemizin kampüs alanında inşa edilecek olan Tıp Fakültemizin toplam 16 bin metrekare kapalı alanı olacak ve burada 55 adet amfi ve derslik, 137 adet oda, 1 toplantı odası, bilgisayar laboratuvarı ve mesleki beceri laboratuvarının yanı sıra, kadın ve erkek mescitleri, yemekhane, kafeterya ve kütüphane gibi sosyal donatılara sahip olacak. Ayrıca yine kampüsümüzde inşa edilecek olan Tıp Fakültesi hastanemiz de ilk etapta 200 yatak kapasiteli ve toplam 48.500 metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Daha sonra buna en az 400 yatak daha ilave edilecek. Bu vesileyle bu hayırlı işe talip olarak Tıp Fakültemizin yapımını üstlenen hayırsever işadamı Sayın Nezir Sürücü ve ailesine Mardin şehri ve MAÜ adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR