EKONOMİ

Toprak Mahsulleri Ofisi Alımlara Başladı..

Mardin Toprak Mahsulleri Ofisi 10 Bin Ton Buğday Aldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Alımlara Başladı..
25-06-2015 13:28

                Buğday taban fiyatlarının belirlenmesi ile  birlikte Mardin Toprak Mahsulleri Ofisi önünde buğday yüklü kamyon kuyrukları oluştu. Ofis bu güne kadar 1o bin ton buğday aldı,alımlar randevulu olarak devam ediyor.

                 Mardin Sınırlı Sorumlu Fırat Kamyoncular ve 26 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Surri Şimdi, buğday taban fiyatlarının belirlenmesi ile birlikte kamyonculara yeni bir iş alanı doğduğunu söyledi. Şimdi günde ortalama 35 kamyonun ofiste işlem gördüğünü sözlerine ekledi.

               Mardin Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri, ofiste ekmeklik ve makarnalık olmak üzere 2 çeşit buğday alımlarını gerçekleştirdiklerini,ekmeklik buğdayın taban fiyatının en düşük 840 kuruştan başlayıp protein değerine göre fiyatın yükselip düştüğünü ifade etti.Makarnalık buğdayın taban fiyatı ise 976 kuruştan başlayıp sertliğine ve protein değeri düşüklüğüne göre 990 kuruşa kadar çıktığı belirtildi.

              Artuklu Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan,bu yıl verimin  yüksek olduğunu belirterek, hububat taban fiyatlarının erken açıklanmasının çiftçinin ürününü gerçek fiyatı üzerinden satmasını sağladığını söyledi. Özkan ?Hububat taban fiyatları daha erken açıklanmasını bekledik. Her yıl olduğu gibi biraz geç açıklandı.Geçmiş yıllara oranla taban fiyat daha erken belirlendi. Bu da çiftçinin yararına oldu.Ofisin alımlara başlamasını önemsiyoruz? dedi

             Ofise Hububat satan,Ofis Kartı  sahibi çiftçiler 15 gün içerisinde sattıkları hububatın ücretini alıyor.  Ofis kartı olmayanlara ise 40 içerisinde ödeme yapıldığı belirtildi.

  Haber:Mehmet Çelik

Fot :Adnan Avuka

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR