GÜNDEM

Trabzon´dan bir heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin´e geldi.

Bürokrat, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaş ve öğrencilerden oluşan 150 kişilik Mardin heyetinin geçtiğimiz günlerde Trabzon´a 4 günlük ziyaret gerçekleştirmesinin ardından Trabzon´dan da karşılık geldi.

Trabzon´dan bir heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin´e geldi.
30-06-2017 18:05

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Trabzon-Mardin Kardeşlik Köprüsü Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi´nin de aralarından bulunduğu Trabzon heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin´e geldi. Heyet, Mardin Havalimanı´nda Trabzonsporlu taraftarlar davul-zurna ve halk oyunları gösterisi ile karşıladılar.

Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın, hava limanında yaptığı açıklamada ?Trabzonspor´u kadim şehir Mardin´de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bize güç verdiler, moral sağladılar. Mardin-Trabzon kardeşliğimiz artık daha güzel bir boyut kazandı.? dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ise burada yaptığı açıklamada ?Mardin´deki taraftarlarımıza ve Mardin halkına Trabzon´dan kucak dolusu selam getirdik. Bölgenin huzuru ve kardeşliğine Trabzonspor olarak her türlü katkıyı sağlayacağız.? diye konuştu.

Trabzon heyeti ziyaretler kapsamında Kızıltepe´de Ortadoğu´nun en büyük hububat merkezini ziyaret ederek burada bilgi aldılar.

Heyet, daha sonra Derik ilçesine geçerek Kaymakam Hakan Kafkas´ı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından heyetin 10 Kasım 2016´da katledilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk´ün saldırıya uğradığı binayı gezmesi bekleniyor.

Şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezen heyet, son olarak Mardin Valisi Mustafa Yaman´ı da makamında ziyaret edecek. 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR