GÜNDEM

TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü´nde Neler Oluyor

Mardin gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde girişilen Muhabir kıyımını kınadı.

TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü´nde  Neler Oluyor
05-05-2017 05:43

        Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, TRT Diyarbakır Bölge ve Haber Müdürlüğünün yaşam ve düşünce tarzını ön plana çıkarmaya çalışarak, giriştikleri muhabir kıyımı ile ilgi bir basın açıklaması yaparak keyfi uygulamayı kınadıklarını belirtti.

           Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik yaptığı yazılı basın açıklamasında, TRT Diyarbakır Bölge ve Haber Müdürlüğünün yaşam ve düşünce tarzını ön plana çıkarmaya çalışarak,  giriştikleri muhabir kıyımı gazeteciler derneği olarak açıklama yapmamızı gündeme getirmiştir. Dedi.

Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik´in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.;

         " Mardin´de TRT Muhabirliğini yapan ve hiçbir siyasi görüş ve cemaatle ilgisi olmayan, Cizre´deki hendek ve çukur siyasetinde bedel ödeyen, Cizre´deki olaylardan kaçırdığı, başı örtülü annesi ve 4 kardeşine bakmayı amaç edinen, bölgede en fazla haber üreten ve bölgenin en başarılı muhabiri olan Abdülvehap Erdoğan, mizahi bir karikatür paylaştığı gerekçesiyle işine son verildiğini üzüntü ile öğrendik.

         Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım, her fırsatta, kamu çalışanlarının yaşam ve düşünce tarzına karışılmayacağı mesajlarını verirken, devletin güvenli şemsiyesi altına dul annesi ve 4 kardeşi ile sığınan, başarılı bir muhabirin işine son verilip ekmeği ile oynamanın hiçbir vicdana sığmayacağına inanıyoruz.

           Mardin Gazeteciler Derneği Üyesi Abdülvehap Erdoğan´ın, karıştığı bir suç,  devlet bütünlüğüne dönük veya kurumu yaralayıcı, karalayıcı, yıkıcı, bölücü   bir faaliyeti veya tavassutu ya da başarısızlığı var ise elbette bedelini ödemelidir. Yok ise keyfi bir tasarrufa kurban edildiği düşüncemizi kuvvetlendirecektir..

           Hiçbir suçu olmayan, devletine ve milletine bağlı, gazeteci üyemize reva görülen bu keyfi uygulamayı yasal sınırlar içinde en üst düzeyde  kınıyoruz.

            Başbakan Yardımcısı  ve TRT´den sorumlu Devlet Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş´un, ve TRT üst yönetiminin  bu tür haksız uygulamalara dur demelerini ve Diyarbakır TRT Bölge ve Haber Müdürlerinin liyakat ve sicil dosyalarının gözden geçirilmesini bekliyoruz"



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR