EĞİTİM

TSKF Yönetim Kurulu Mardin'de

-Türkiye Soroptimist Kulübü Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Mardin'e geldi.

TSKF Yönetim Kurulu Mardin'de
12-04-2014 19:33

TSKF Başkanı Mine Kavala başkanlığında Mardin`e gelen TSKF üyeleri, Kötek Mahallesi'nde bulunan Soroptimist Kulübü`nün hizmete sunduğu Okuma Odası`nı ziyaret etti.Burada halk oyunları ekibi ile karşılanan ve onlara eşlik eden Kavala ve beraberindekiler, Okuma Odasını gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü.

TSKF Başkanı Mine Kavala TSKF delege toplantısı ve Mardin Kulübü ile Etiler kulübünün ortak projesi olan okuma odaları ile halı projesini yerinde görmek için Mardin`e geldiklerini söyledi.Kavala, Dünya çapında yaygın gönüllü bir kadın kuruluşunun üyeleri olarak Ulusal ve Uluslar arası çalışmalar yaparak tüm insanların, özellikle kadın ve çocukların temel haklarının eşitlik esasına göre korunması ve kadının statüsünün yükseltilmesini amaçladıklarını ifade etti.Bu kapsamda gerek ekonomik, sosyal kalkınmasına, gerekse sağlık ve eğitimine yönelik projelerle barışçıl ve sevgi dolu bir Dünya yaratmaya çalıştıklarını kaydeden Kavala şunları söyledi:"Biz Soroptimistler daha çok kadınların ve kız çocuklarının gelişimine önem veriyoruz. Onlarla birlikte toplumun refah seviyesinin artırılacağına inanıyoruz. Türkiye`nin her yerine ayrım yapmadan önem veriyoruz. Ama Güneydoğu`ya biraz daha önem veriyoruz."

 Geçmiş dönem başkanı Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneabidin Erdem'in eşi Emine Erdem  ise Türkiye genelinde 40 derneklerinin bulunduğunu, iş ve meslek kadınlarından oluşan uluslar arası bir sivil toplum kurulu olduklarını söyledi.

Çocuklara ve gençlere daha iyi bir gelecek sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Erdem, şunları söyledi: " Mardin`de de bir derneğimiz var. Burada özellikle kadınlara ve çocuklara dokunmak istiyoruz. 2005`ten beri bu okuma odasında etüt dersleri veriyoruz. Halk eğitim ve valilikle paralel çalışıyoruz. Onların gözetiminde bizimde desteğimiz ile çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağalmak için mücadele ediyoruz. Buradaki yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz"

Gap Çatom Sorumlusu Dilek Sınavu ise, Gap Medrese Gül Çatom,  Soroptomistler Etiler ve Mardin 8 yıldır işbirliğine devam ediyor. Baskı atölyesinin oluşturulması  ve baskı üretimleri belli aralıklar ile Genpa holding  için tanıtım çanta üretimleri, kulüp kermeslerinde ürün satışları yapılarak kadınların ekonomik yaşama katılımları desteklenmektedir. Bunu yanı sıra öğrencilerimizin bir kısmına eğitim bursu sağlanmaktadır. Desteklerinden ötürü sayın Emine Erdem ve Aysel tumbaya teşekkür ederim" dedi.

 

Derneğin Mardin başkanı Emine Mermutluoğlu,üyeler Adle Çalım , Derya Korkmaz, Dilek Sınavu bu ziyaretin kendileri için önemli olduğunu Ayrıca Etiler Soroptimist Mardin`e hizmetlerinin artarak devam edeceğini bildirdiler.

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR