GÜNDEM

Turizm ve otelciler bir araya geldi

Turizm ve otelciler olarak kriz masası oluşturarak rapor hazırlayan Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) raporu Başbakanlığa ve Kültür Turizm Bakanlığı´na sundu.

Turizm ve otelciler bir araya geldi
23-12-2015 16:19

            Turizm ve otelciler olarak kriz masası oluşturarak rapor hazırlayan Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) raporu Başbakanlığa ve Kültür Turizm Bakanlığı´na sundu.

         MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör, " Kapanma noktasına gelen orta büyüklükte oteller var bununla ilgili raporumuzda destekler istedik. Bunlara olumlu baktılar, Başbakanlık´tan gelecek olan tarihe göre bir heyet oluşturarak, başbakanlığa ve turizm bakanlığına bizi kabul edecekler." dedi.

      Mardin´de  Erdoba Elegance  otelinde  turizm ve otelcilerle biraraya gelen Güngör, devletten destek beklediklerini söyledi.

6-7 Ekim olaylarından bu yada turizmde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Güngör, " Yaşanan kriz açısından valilik ile bir kriz masası oluşturduk. Devletin bize desteği olması lazım çünkü devlet sürekli turizm ve istihdam yapılmasını istemişti. İş adamlarımız ve turizmciler bununla ilgili bir sürü yatırım yaptık. Yaklaşık bir yıldan beri ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Bununla ilgili bir kriz masası oluşturduk." ifadelerine yer verdi.

Kriz masasının ardından bir rapor oluşturulduğnu belirten Güngör, şu ifadelere yer verdi.

 " Hakikaten kapanma noktasına gelen orta büyüklükte oteller var.Bununla ilgili raporumuzda destekler istedik. Bunlara olumlu baktılar Başbakanlıktan gelecek olan  tarihe göre bir heyet oluşturarak, Başbakanlığa ve Kültür Turizm bakanlığına bizi kabul edecekler. Oteller kapanma noktasında ve ben iki adet otelimden birini kapatmak zorunda kaldım. Bu şekilde ayakta durabilmemizde çok zor. İşletme bir ay zarar etse iki ay zarar etse olmaz sonuçta biz iş adamıyız kar elde etmek istiyoruz. Biz şu anda afet yaşıyoruz kim ne derse desin, bölgemizde olan sıkıntı bize yansıyor.

Oluşturulacak heyet olarak Ankara´ya gideceklerini söyleyen Güngör,

" Şu anda bütün turizm aktörleriyle aldığımız ortak kararla, Mardin´de yapılacak olan bir heyet oluşup Ankara´ya ve giderek hükümetimizden ve devletimizden isteklerimiz olacak. İsteklerimiz rapor haline verilecek. Bunlar İŞKUR üzerinden yapılacak olan personel desteği, vergilerin ve sigortaların düşürülmesi, onun dışında işçilerin istihdam için ona yönelik destek, elektrik indirimi ve şu anda devam eden işletmelerin kredilerinin ertelenmesi. Küçük ve orta otellerim cüzzi bir miktarla 2016´ya ödemeli kredilendirimesini talep edeceğiz. Bunları rapor halinde sunacağız." dedi.

          Toplatıya,Mardin Tatlıdede Oteli Özgür Gürgör,Erdoba Elegance Otel Metin Sümer, Şahmeran Butik Otel Pansıyon Hostel  Aslan Paşaoğlu, Maridin Otel Emin Irmak,Mardin Zinciriye Butik Otel Halil Nayır, Yay Grand Hotel Mehmet Yay, AZD Otel Aziz Demir,Gazi Konağı Şerif Hasar, Tuğhan Hotel Necmi Öncel, Artuklu Kervansarayı Sabahattin Evrensel, İzala Butik Otel Metin Pamukçu, Reyhani Otel Hüsamettin Demir kagtıldı. .Bölgedeki sorunlardan kaynaklanan turizm hareketlerinin yeniden canlandırılması  ve krizi aşmak için  ortak kararlar alındı.

          Dernek, Mardin Valiliği tarafından 15 Ekim´de düzenlenen "Ortak Akıl toplansıtı"nda,  rapor oluşturmuştu.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR