GÜNDEM

Türk, Ağırakça`yı ziyaret etti

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, Ağırakça`yı ziyaret etti

Türk, Ağırakça`yı ziyaret etti
23-12-2014 12:28

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Vekil Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret etti.

Ağırakça'yı yeni görevinden dolayı tebrik eden Türk, şehrin kalkınmasında ümit edilen katma değeri oluşturacağına inancının tam olduğunu ifade etti.

Mardin`in sahip olduğu kültürel ve sosyal yapısı itibariyle diğer şehirlere nazaran daha farklı bir yerde konumlandırılması gerektiğini dile getiren Türk, şehrin daha da yaşanılabilir hale gelmesi için üniversitenin de söz sahibi olacağı bir şehircilik anlayışının yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Ağırakça ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu bölgede yaşayan farklı etnisite, diller ve dinler arasındaki kardeşliğin inşa edici rolünü üniversite olarak daha da pekiştireceklerini ve bunun bölgede kalıcı bir etki yapacağını kaydetti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Üniversitesi arasında turizm, eğitim, istihdam gibi alanlarda kalkınmanın sağlanması hedefleyen ortak projelerin hayata geçirileceğinin altını çizen Ağırakça, şöyle dedi:

"Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Derik ve Mazıdağı ilçelerimizde de ekonomik ve tarımsal özelliklerine uygun yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokulları açmanın zaruriyetine inanıyoruz. Nitekim bölgede madencilik ve Zeytincilik ekonomik açıdan büyük bir potansiyel taşımaktadır."

Çözüm sürecinde MAÜ`nün kilit bir rol oynadığına da değinen Ağırakça, üniversitenin bölge halkının huzur ve barışına katkı yapacak her türlü akademik desteği sağlamayı sürdüreceğini, bölgenin çok çeşitli lisan ve kültürünü bilimsel etiği esas alarak, en güzel haliyle canlandırıp hayat bulması için çaba göstereceklerini sözlerine ekeldi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR