GÜNDEM

Türkiye’nin Yarısı Geceyi Sokaklarda Geçirdi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 şiddetinde deprem, Güneydoğu, Doğu, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesini salladı. Çok sayıda bina yıkıldı, arama kurtarma çalışmaları başladı.

Türkiye’nin Yarısı Geceyi Sokaklarda Geçirdi
06-02-2023 06:15
06-02-2023 06:20
MARDİN

      Merkezi Kahramanmaraş meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem ülkenin yarınsın sokaklara döktür. Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Siirt, Batman ve çevre illerde binaların yıkıldı. Arama ve kurtarma çalışmaları başladı.

        Mardin’de şiddetli bir şekilde hissedilen deprem vatandaşların sokaklara dökülmesine neden oldu. Kimi arabalarına binerken vatandaşların bir kısmı da battaniyelerle toplanma alanlarına ve parklara doluştu. Yağmur altında bekleyen vatandaşların bir kısmı evlerine döndü.

      Artçı Depremler Devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artı depremlerin devam ettiğini, 6’nın üzerinde çok sayıda deprem meydana geldiğini söyledi. Bakanlar deprem bölgelerine hareket ettiği bildirildi. Soylu Depremi 4 derece olarak değerlendirdiklerini bunun da dış ülkelerden destek talebi anlamında olduğunu söyledi.

    Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş illerinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları başladı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR