TURİZM

TÜRSAB’ta seçim hareketliliği!

Mardin’de acenteler ile bir araya gelen TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir, "Turizm taşımacılığını kolaylaştıracağız" dedi.

TÜRSAB’ta seçim hareketliliği!
12-11-2022 08:15
12-11-2022 08:19
MARDİN

           TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Adayı Ali Bilir, Mardin’de acenta temsilcileri ile bir araya gelerek önemli açıklamalardan bulundu,  sektörün sorunlarını dile getirdi.

  TÜRSAB Başkan adayı Bilir, "Turizm kültürlerin yayılmasına olanak sağlıyor" ifadelerini kullanan Ali Bilir, “Biz bugün sizlerle, mesleğimizi, mesleğimizin sorunlarını ve mesleğimiz için neler yapabiliriz bunları konuşmak için bir araya geldik. Turizm sadece ekonomik girdi sağlayan bir değer değildir. Baktığımızda kültürler arası etkileşimi sağlayan, farklı dil, din, ırkı bir araya getiren ve farklı ülkelerden insanların dostluk kurmasına öncü olan bir meslek dalıdır. Bu yüzden biz mesleğimizin önemini vurgulayabilmek için neler yapabiliriz onu planlayacağız” ifadelerini kullandı.

 BÖLGELERİMİZİN TANITIMI İÇİN FUARLARA KATILACAĞIZ

 Kültür ve Turizm Bakanlığından şehirlerin tanıtımı konusunda destek beklediklerini belirter Bilir, “Biz Kültür ve Turizm Bakanı ile görüştük. Mesleğimizin sorunlarını ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Mesela Mardin’deki mutfağı başka bir yerde bulamazsın. Her şehrin kendine özel mutfağı ve kültürel değerleri vardır. Oysa ki acentalarımız gezdirmese, seyahat ettirmezse insanlar bunları görmeyecek. Tamam ülke istihdamına katkı sunuyor, işletmelerimizin geçimini sağlıyor ve döviz getiriyor ama diğer yandan da insanlara görsel, işitsel ve manevi anlamda da farklılıklar yüklüyor. Sorunlarımızın yanında konuştuklarımız bunlardı. Şehirlerimizin tanıtımı için ne yapabiliriz, acentalarımızın güçlendirilmesi için neler yapabiliriz yani Mardin’deki seyahat acentalarımızın şehirlerdeki fuarlara gitmesi turizm etkinliklerine katılması ve Mardin’i daha çok tanıtabilmesi için konuştuk. Acentalarımız yurtdışına, ülkelere gidecek fuarlara katılacak ki Mardin’i anlatarak ziyaretçi gelmesini sağlasın. Ziyaretçiler buraya geldikçe de Mardin büyüyecek, altyapısı gelişecek ve ekonomi kendi içerisinde kalkınmaya devam edecek. Bununla birlikte Mardin halkı da yöresine manevi değerlerine daha çok sahip çıkacak ve ortaya koyacak. Bu konuda devletin desteği olması gerektiğini konuştuk ve devletle kavga etmek yerine bugün tanıtım desteklerinden ve fuar desteklerinden yararlanmamız gerektiğini konuştuk ve bakanımız bizi onayladı" dedi.

 TURİZM TAŞIMACILIĞINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

 Turizm taşımacılığında kültür turu yapan araçlardan istenilen belgelerin ve tadilatın daha hızlı yapılacağını vurgulayan Bilir, “Biz sorunlarımızın nasıl çözüleceğini biliyoruz. Bizim ülkemizde meselelerin de nasıl çözüldüğünü çok iyi biliyoruz. Devletle kavga etmeden, birlikte yol yürüyerek ve devlerimizin imkanlarından faydalanarak sorunlarımızı çözeceğiz. Turizm taşımacılığı konusunda da sorunumuzu ilgili kurumlarla oturup, acentalarımızın kendi bünyesindeki araçlarıyla tur ve transfer yapması için hiçbir tadilat yapmadan 8+1 ve A1 belgeli araçlarını karayolu turizm taşıma belgelerine işletebilmesi konusunda görüşerek bu sorunumuzun çözümünü de sağlayacağız. Mardin’deki otobüsümüz farklı şehirlere gittiğinde o şehirdeki yol güzergah belgesini istiyorlar bu konuda da gerekli merciiler ile görüşüp yönetmelik çıkması ve meselenin kökten çözülmesi için gereken neyse yapacağız. Ayrıca plastik plaka dönemini geride bırakacağız. Zamanı verimli kullanmak ve evrak yükünden kurtulmak için TÜRSAB’ı dijital sisteme aktaracağız. Tur araçlarının önündeki plastik plakayı da dijital sisteme aktaracağız. Plastik plaka kullanımına son vereceğiz" sözlerine yer verdi.

“OYUNA GELMEYİN!”

Yıllardır turizm mesleğinin içerisinde faaliyet gösterdiğini söyleyen Bilir, “TÜRSAB’ın bütün kademelerinde görev yapmış biri olarak 2 buçuk ay önce genel başkan yardımcılığı görevimden istifa ettim. Mevcut başkan bizim artık bu sorunlarımızı çözümsüz bıraktığı için ve devletle kavga ettiği için çözülmemiş sorunlar ve devletle kavga eden masanın etrafından bizim işimiz yok diyerek kalktım ve yola çıktım. Bugün 63. Şehrimizdeyiz bir kere bana oy verin demedim. Gelin kendiniz için oy kullanın dedim. Çünkü bu bizim mesleğimizin seçimi. Mesleğimizin geleceğini belirleyecek olan seçim. Gelin hep beraber sorunlarımızın çözümü için bu gidişe dur diyelim ya da çözülmemiş sorunlarla devam edelim. Şu anda bize oy kullanacaksanız tüm masraflarınızı karşılarız ama oy kullanmayacaksanız uçak bileti ve konaklama faturalarınızı gönderirsiniz üç bin TL’sini karşılarız diyorlar. Bu oyuna gelmeyin sakın. Genel kurul tarafından bir karar var. Seçime katılan bütün üyelerin masraflarının karşılanması yönünde bu karar. Biz göreve geldiğimizde bunu hep söylüyoruz bütün katılan üyelerimize 5 bin TL ödeme yapacağız” ifadelerini kullandı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR