POLİTİKA

Uçak” Bizim ülkemizde ey diye başladığımız her şey bizim başımıza bela oldu”

Deva Partisi Mardin İl Başkan Yardımcısı Yener Ensari’nin taziyesine katılmak üzere Mardin’e gelen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İkram Dinçer, Deva Partisi İl Başkanı Mesut Aydoğan ve partililerle bir araya geldi.

Uçak” Bizim ülkemizde ey diye başladığımız her şey bizim başımıza bela oldu”
18-06-2021 14:38
18-06-2021 14:40
MARDİN

Deva partisi Genel başkan yardımcısı Mustafa Uçak, Biz hiç kimseyi düşünce yapısından yaşam tarzından etnik kökeninden dilinden, dininden ırkından dolayı mezhebinden dolayı kesinlikle ayırım yapmayacaklarını herkesi eşit olacağız.” dedi

Parti binasında açıklamada bulunan Deva partisi Genel başkan yardımcısı Mustafa Uçak,” Kimseye hiçbir farklı davranışta bulunmayacaklarını herkesin doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlükler olduğunu çok açık ve net olarak ortaya koyduklarını söyledi.

 Genel başkanımıza defalarca bu konuyu konuştuklarını ifade eden Uçak,”  Biz hepimiz kardeşiz. Ortak vatanda tek tek vatanda hep beraber bu ülkenin geleceğini inşa etmek için bu yola çıktık. Mardin kenti farklı İstanbul farklı değil. Bizim için Türkiye’nin her tarafı aynı buradaki çalışmalar çok güzel biz buraya gelince moral depoluyoruz. Çünkü gerçekten bölgedeki insanın siyasi bilinci çok yüksek ve bu bilinci insanın kararları bizi de umutlandırıyor. Burada işte siyasetin içinde doğmuş siyasi bilinci yüksek toplum var. Bunların fikirleri bizim için önemlidir. Çünkü siz analiz yapıyorsunuz. Siz bu partiyi diğer partilerden ayırt eden özelikleri detaylarına bakıyorsunuz. Ve buna göre karar veriyorsunuz. Hiç kimsenin daha Deva partisini bilmediği bir dönemde bu kadar arkadaş gönüllü olarak ben bu işte varım dedi. Siz yüreğinizi koydunuz zamanınızı koydunuz emeğinizi koydunuz inşallah burada başarılı olacağız bunun telafisi yok biz bunun için buraya çıktık. Ülkenin geldiği durum herkesin siyasetle mutlaka el atması bunun içinde olması gerektiğini hepimize gösterdi. Inşallah hep beraber ülkemizi daha güzel günlere taşıyacağız.” İfadelerini kullandı

Bizim ülkemizde ey diye başladığımız her şey bizim başımıza bela oldu

Hükümetin S400 politikalarını eleştiren Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, Kurumsal şirketlerde bile misileme yapmak suç olduğunu ifade etti.

Bizim ülkemizde ey diye başladığımız her şey bizim başımıza bela olduğunu hatırlatan Uçak, açıklamalarına şöyle devam etti.”  Yani ülkeler demiyorum. Hükümet bazında misilleme yapıyordum deyip alenen çıkıp ilan edemezsiniz. Bakın bizim ülkemizde ey diye başladığımız her şey bizim başımıza bela oldu. Bugün S 400’ler öyle Almanya öyle işte Rusya’ya yaptık turist gelmiyor  diye dedik rica ettik. Amerika’ya kafa tutmaya kalkıyoruz. Ey diye başlayan her şey kusura bakma böyle tehditle misillemeyle diplomasi olmaz bunlar bilimle olur. Ancak yaparsınız bir ülkenin stratejisi olur. Siz bunu uygularsınız. Ama çıkıp televizyonlarda şov amaçlı siz bunu söylerseniz sonunda bir gün gelir size söylediğiniz yuttururlar ya da geriye adım attırırlar. Nitekim geldiğiniz durum bu eylerden çok çektik ve şu anda bu ülke etrafında bir tane konuşacağız iş birliği yapacağı gelişmiş ülke yok. Gelişmiş ülkelere bakıyoruz işte Afrika da dostlarımız var bir iki tane Kafkaslarda bunun dışında bizim ile ilgili Latin Amerika da   malum bir ülke var o kadar yani bu işler eylerle değil akılla bilimle olacak şeylerdir. Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcı ve Bölge Koordinatörü İkram Dinçer ise, Gerek ülkedeki diğer bölgelerdeki teşkilatımızın durumu iyi olduğunu söyledi.

Dinçer,” Özelikle bölgemiz çok çok iyidir. Biz tabi ki gelen arkadaşlarımızı partiye üye olmak isteyen arkadaşlarımızı bazı hususlara çok dikkat etiğini biliyoruz. Adam eğer çocuğu memursa acaba diyor. Ben deva partisini benimsiyorum. Genel başkanı seviyorum. Ama gidersem benim çocuğuma bir zarar verirler mi? endişesi taşıyor. Dolayısıyla kenarda kalıyor. Ama biliyorsun ki gönlü bizimledir. Bugün çarşı Pazar sokaktaki vatandaşlarımız bir kısmı böyle düşünüyor.   Birde buraya gelmezsekte biz bu bölgede çok güçlüyüz. Mardin de çok güçlüyüz. Mardin de teşkilatımızdan memnunuz. Ama biraz daha bir şey istiyoruz. Biraz daha mesafe alacağımız birtakım eylemler istiyoruz. Sabah kahvaltıda başkanımızda söyledim. Biraz daha sahada görünüm olacağız. Vatandaşa dokunacağız esnafa dokunacağız. O şekilde partimizin bulundurduğu yerden çok daha ileri noktalara hep beraber taşıyacağız.” diye konuştu

 

 

 

 

 

 


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR