EĞİTİM

Uluslar arası e Twinning Projesi

Öğrenciler Proje kapsamında bedensel ritim tutmayı öğrendi

 Uluslar arası e Twinning Projesi
30-04-2022 19:32
30-04-2022 19:36
İSTANBUL (ASYA)

       İstanbul, Sarıyer Hatemoğlu Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Selma Tanhan Ok; Uluslararası e Twinning Proje Sunumunu İlçe Milli Eğitim Müdürü  Hüseyin Özcanlar’a sınıf ortamında yaptı. Çocuklar da proje kapsamında ki çalışmalardan örnekler gösterdiler.

      Sınıf öğretmeni ok”Proje Kapsamında öğrencilerimizde; Takım çalışması becerilerini geliştirmek, İletişim becerilerinin geliştirilmesi, Kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımak, takım olarak çalışmak, hafızayı güçlendirip, duygularını ifade etmelerini sağlamak, öğrencilerin ritim duygusunu geliştirmek, dikkat, konsantrasyon ve koordinasyon becerilerini geliştirme, estetik duyguları ve hayal gücünü canlandırıp, yaratıcılığın gelişimine katkıda bulunmak, işitsel algı becerilerinin arttırılması, zihinsel rahatlama, sosyalleşme ve kendini ifade etme becerilerini geliştirme, beden perküsyonunu ritimle kullanma becerisinin desteklenmesi, çocuğun kendine güven duygusunu geliştirmek, Web 2 araçlarının ve internetin güvenli kullanımı ile ilgili becerilerin yeniden kazandırılması gibi temel hedeflerimiz söz konusudur.

        Öğrencilerimiz farklı materyallerle ritim tutmayı öğrenmiş olacak buna bedeniyle ritim tutma-bedensel persküsyon çalışmaları da dahil. Süreç boyunca farklı ritim aletlerini ileri dönüşüm felsefesinden yola çıkarak öğretmen rehberliğinde sınıf ortamında yapacaklar.  Aynı zamanda farklı müzik aletlerini tanımış ve yaş düzeylerine uygun olarak kullanacaklar. “şeklinde projenin amaçlarını anlattı

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR