TURİZM

Ünlü şefler Derik’i salladı

Mardin’in zeytiniyle ünlü ilçesi Derik’te Zeytin Çalıştayı yapıldı. Ünlü şefler Mehmet Butcher, Ayvaz Akbacak ve Birgül’ün Lezzetleri, Derik Zeytini kullanarak pişirdikleri yemeklerle etkinliğe damga vurdu.

Ünlü şefler Derik’i salladı
23-01-2023 18:25
23-01-2023 18:29
MARDİN

ETKİNLİK SES GETİRDİ

Mardin Valiliği, Derik Kaymakamlığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Derik Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı ve Artuklu Üniversitesi ortaklığında düzenlenen Derik Zeytin Çalıştayı ve Zeytin Temalı Gastronomi Programı, bölgede büyük ilgi gördü.

3 GÜN SÜRDÜ

Derik Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayın açılış törenine Vali Mahmut Demirtaş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Derik Kaymakamı Evren Çakır, Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, akademisyenler, şefler ve gastronomi yazarları katıldı. Programda zeytin temalı resim sergisi ve coğrafi işaret alınması planlanan stantlar açıldı. Programda konuşan Vali Demirtaş “Mardin’in turizm pastasından payını her geçen gün artırması için turizm altyapısının ve konaklama imkânlarının geliştirilmesi, festival, etkinlik ve fuar organizasyonlarının çoğaltılması gibi her türlü enstrümanı kullanıyoruz. Mardin’in gastronomi ögelerini üniversitemiz, sivil toplum örgütlerimiz ve iş dünyamızın işbirliğinde tanıtmaya, bilinirliğini artırmaya devam edeceğiz. Mardin’in paha biçilmez lezzetlerini kentimizi ziyarete gelenlerle buluşturacağız” dedi.

ÜNLÜ ŞEFLER, PERFORMANSLARI İLE BÜYÜLEDİ

Etkinlik kapsamında ilçeye davet edilen dünyaca ünlü şefler Mehmet Butcher, Ayvaz Akbacak ve Birgül Erdoğan’ın Derik Zeytini kullanarak pişirdiği yemekler büyük ilgi uyandırdı. Şef Mehmet Butcher’in 10 dakika gibi kısa bir sürede Derik Zeytini kullanarak pişirdiği kuzu sırt, Ayvaz Akbacak’ın Derik Zeytini ve yeşil elma kullanarak yaptığı ayran, Birgül Erdoğan’ın Derik Zeytini ve nohutla pişirdiği çorba, çalıştaya damga vurdu. Şefler tarafından pişirilen yemekler, çalıştayın konuklarına ikram edildi.

AMACIMIZ ŞEHİRLERİN YÖRESEL LEZZETLERİNİ TANITIP GELİŞTİRMEK

Ünlü Organizatör Emine Tuncer, kentlerin yöresel lezzetlerini geliştirerek tüm dünyaya tanıtmak ve ülkemizi gastronomi turizmi destinasyonuna katmak istediklerini ifade etti.  Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde 2022 yılında düzenledikleri tandırda et ve balık festivalinden sonra Mardin’in Derik İlçesi’nde Derik Zeytin Çalıştayına da öncülük eden Tuncer, Derik Zeytin’inden elde edilen zeytinyağının da uluslararası arenada markalaşmasına katkı sunmuştu.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR