ASAYİŞ

Vali Akkoyun; aylık, asayiş ve güvenlik değerlendirmesini yaptı

Mardin Valisi Akkoyun "Asayiş ve güvenlik verilerini değerlendirerek suç oranlarını azaltmak, huzur ve güven ortamının istikrarını sağlayarak aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve oluşturduğumuz güven ortamının devamı sağlamak nihai hedefimizdir."

Vali Akkoyun; aylık, asayiş ve güvenlik değerlendirmesini yaptı
05-04-2024 18:10
05-04-2024 18:34
MARDİN

 Yerel seçimlerin değerlendirmesini "Demokrasimizin temeli olan seçimler, vatandaşlarımızın iradesini sandıklara yansıtılmasını sağlamaktadır.

Seçimler, ilimiz genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmıştır. Meydana gelen birkaç münferit olay dışında vatandaşlarımız güven ve sükûnet içerisinde demokratik haklarını en iyi şekilde kullanmışlardır. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim gününde merkez ve kırsal mahallelerimizde toplamda 9  olay meydana gelmiştir. Seçim kanununa muhalefetten; toplamda 54  kişi hakkında ADLİ VE İDARİ işlem yapılmıştır.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde yapan vali Akkoyun

"Asayiş ve güvenlik verilerini değerlendirerek suç oranlarını azaltmak, huzur ve güven ortamının istikrarını sağlayarak aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve oluşturduğumuz güven ortamının devamı sağlamak nihai hedefimizdir." dedi.

Güvenlik kuvvetlerinin  gayretle çalışıp, Mardinlilerle  iletişim ve iş birliği  teknolojik imkanları da aktif bir şekilde kullanarak, suç ve suçluyla mücadelede başarı sağladığına dikkat çeken Vali Akkoyun; "Mardin’imizin huzur ve güven şehri olması için hemşehrilerimizin desteğini daima yanımızda gördük. Suç ve suçluyla mücadelede verdikleri desteklerden dolayı Mardinli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek nihai hedefimizdir.

Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla 2024 Mart ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 127 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 10 kişiden 9’u tutuklanmıştır.

İlimiz genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında; 5 uzun namlulu silah, 11 ruhsatsız av tüfeği, 101 ruhsatsız tabanca ve 2.350 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir.

Terörle birlikte Organize Suçlar kapsamında Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde 9 operasyon düzenleniş, 3 organize suç çetesi çökertilmiş, 23 kişi hakkında işlem yapılarak 9 kişi tutuklanmıştır." şeklind ekonuştu.

Yasadışı Göçlere önlem

Suriye sınır hattından  yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Akkoyun, Mart ayı içerisinde Suriye’den   yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 108 şahsın  Hudut Birlikleri tarafından hudut hattı ötesinde engellendğini söyledi. Bölücü terör örgütü mensubu 1 kişinin de ikna edilerek Suriye’den  getirilerek  ve kolluk kuvvetlerine teslim edildiğini bildirdi.

 Bağımlılıkla Müdcade aralıksız sürdürülüyor

Vali Akkoyun açıklamlarını şöyle sürdürdü."Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyet ve gayret ile devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz.

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Mart ayı içerisinde toplamda 77 operasyon düzenlenmiş, Operasyonlar kapsamında 19 kişi gözaltına alınmış, 16 kişi de tutuklanmıştır.

Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde Mart ayı içerisinde 82 operasyon düzenlenmiş olup yakalanan şahıslar hakkında adli işlemler gerçekleştirilmiştir.

Huzur ve güven uygulamaları kapsamında aranan 272 kişi yakalanmıştır.

 Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek için belirlenen kurallara uyulması hayati öneme sahiptir. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerini kullanmamak acı sonuçlara neden olmaktadır.

Trafik Denetimleri kapsamında Mart ayında 652’si okul servis aracı olmak üzere toplam 90.444 araç denetlenmiştir.

Kolluk kuvvetlerimiz ve Trafik ekiplerimiz Şehirlerarası Otobüs terminali yanı sıra yol kontrol noktalarında gerekli bilgilendirme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerdeki öncelikli amacımız, sürücülerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden vatandaşlarımızın emniyet kemeri konusunda gerekli hassasiyetini oluşturmaktır. Bayram tatili dolayısıyla da yola çıkacak vatandaşlarımızdan ve sürücülerden ricamız trafik kurallarına titizlikle riayet edilmesi, yolculuk esnasında emniyet kemerlerini takmaları ve seyahat boyunca çıkarmamalarıdır."


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR