SPOR

Vali Akkoyun; Spor Kültürü Tabana Yayılacak

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Avrupa Spor Haftası Kutlama Programına katıldı, spor kültürünün tabana yayılacağını söyledi.

   Vali Akkoyun; Spor Kültürü Tabana Yayılacak
29-09-2023 13:48
29-09-2023 14:01
MARDİN

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, katıldığı Avrupa Spor Haftası projesinin, geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini artıran önemli bir proje olduğunu söyledi..

         Herkes İçin Spor Federasyonu destekleriyle, Mardin Valiliği, ,  Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere, 21 spor branşında öğrenciler, gençler ve sporcular katıldı. Etkinlikler antrenörlerin eşliğinde sporcular gösteriler yaptı.

  Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Her yıl bu kapsamda, çeşitli spor etkinlikleri düzenlenerek farkındalık oluşturulduğunu hatırlatarak “Bu yıl da ilimizde, çeşitli spor etkinlikleri düzenleyerek, spor kültürünün tabana yayılmasına katkı sağlıyoruz.

Bizler devlet olarak Mardin’imizde tarımdan sanayiye, enerjiden ulaşıma, eğitimden sağlığa, kültür, sanat ve spor dahil her bir alanda şehrimizin daha da gelişmesi ve kalkınması için gayret ediyoruz” dedi..  

                 Gençlerimizi sporla tanıştırmayı hedefliyoruz

        Vali Akkoyun “Gençlerimizi sporla tanıştırmak ve en az bir spor dalına yönlendirmek en önemli   hedeflerimizden birisidir.  

 Mardin’imizde, her alanda spor kültürünü oluşturmak temel amacımızdır. Bu amaca, gerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle, gerek Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız yaz spor okullarımızla ve diğer tüm kurumlarımızla destek vereceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok alanda gençlerimizin ve çocuklarımızın her yönden gelişimleri için türlü imkânlar seferber edilmektedir.  

Bu kapsamda ilimizde; 69.057 lisanslı sporcumuz , 304 Antrenörümüz, 13.564 faal sporcumuz bulunmaktadır. Faal lisanslı sporcu sayısında ilimiz Türkiye beşincisidir. 50 tesisimiz sporcularımızın hizmetindeyken 15 tesisimizin de yapımı hızla devam etmektedir.

         Mardinli gençlerimize ve çocuklarımıza sunulan imkânlar, devletimizin sağladığı huzur iklimiyle ve destekleriyle artarak devam edecektir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

       Vali, ip çekti, şut çekti ve tenis oynadı

         Konuşmaların ardından Vali Akkoyun ve beraberindekiler, spor stantlarını gezdi. Vali Akkoyun, basket attı, futbol eğitiminde fileli pencereden ilk vuruşta topu geçirince sporcular ve davetliler alkışladı. Daha sonra tenis oynayan vali, halat çekme yarışmasına da katıldı ve bisiklet ekibinin pedal çevirmeleri için start verdi.

       Etkinliğe , Vali Yardımcısı Hasan Kurt, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Ahmet Kabak, Artuklu İlçe Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, çok sayıda sporcu, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR