YAŞAM

Vali Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gazeteciler gününü kutladı.

Vali Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Gazetecilerle Bir Araya Geldi
10-01-2023 15:17
10-01-2023 15:19
MARDİN

Özel bir Otel’de gerçekleştirilen programa; Vali Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Muhammed Taha Canpolat, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Murat Süzen ve Mardin’de görev yapan basın mensupları katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında basın mensupları ile beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek gazetecilerin gününü kutlayıp sözlerine başladı.

Kentte gerek yerel gerek ulusal basın temsilcileriyle işbirliğini yoğun bir biçimde sürdürdüklerini belirten Vali Demirtaş, “Hiç kuşkusuz basın mensuplarını her yıl bu anlamlı gün münasebetiyle basın emekçilerini hatırlamak, onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek, büyük bir önem taşıyor. Zira basın emekçileri, gazeteciler, gece-gündüz, soğuk-sıcak demeden, mesai mefhumu gözetmeden, insanımızın bilgiye, habere anında ulaşması için insanüstü bir gayret göstermekte, toplumun gören gözü, işiten kulağı, kamu vicdanının sesi olarak görev yapmaktadır. Demokrasinin saç ayağı olarak nitelendirilen yasama, yürütme ve yargıya, “medya dördüncü kuvvettir” diyerek katkıda bulunmakta; demokrasi kültürünün ülkemizde kökleşmesi için ciddi bir vazife üstlenmektedir. Bu meyanda bizler de Mardin’imizde gerek yerel gerek ulusal basınımızın temsilcileriyle işbirliğimizi yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Basın çalışanlarının görevlerini sağlıklı koşullarda yerine getirmesi, Mardinli hemşehrilerimize doğru, güvenilir ve tarafsız haberlerin ulaştırılması noktasında Valilik olarak gereken tüm desteği sağlıyoruz” dedi.

Konuşmasını Mardin’de yapılan ve devam eden yatırımlara değinerek sürdüren Vali Demirtaş, öncellikli amaçlarının Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak, kenti “cazibe merkezi“ haline getirerek kamu ve özel sektör yatırımlarıyla daha fazla buluşturmak olduğunu söyledi.

“Çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz”

Vatandaşlara en güzel hizmetleri ulaştırmak için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını dile getiren Vali Demirtaş, “Son dönemde devletimizin ve hükümetimizin kentimize yönelik ilgi ve desteklerinin bizleri hayli sevindirdiğini belirtmek istiyorum. Bizler de bu destek ve teşvikler doğrultusunda çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Temel felsefemiz, yaptığımız işlerdeki temel yaklaşımımız budur. İnsanımıza hizmetin en iyisini, en güzelini, en faydalısını, en seri bir biçimde ulaştırmaktır. Biz, bunun için çalışıyoruz. Bunu yaparken de dini, dili, ırkı, milliyeti ve mensubiyetine kesinlikle bakmıyoruz. Kentimizin medeniyetlerin, milliyetlerin, dillerin, dinlerin buluşma noktası olduğunu çok iyi biliyoruz. Amacımız yüzyılların bizlere emanet ettiği mirası, bu coğrafyada sonsuza taşımaktır. Hem valilik hem de büyükşehir belediyesi olarak gönüllere hitap eden, hizmet üreten anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Gönlüne giremediğimiz, kapısını çalmadığımız, halini hatırını sormadığımız hiçbir hemşerimiz kalmasın” parolasıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

“Şeffaf ve hesap verebilir olma temel şiarımızdır”

Amaçlarının devletin kapısı olan valilik ve belediyeyi, milletin kapısına dönüştürmek olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, konuşmasını şunları söyledi:

“Hedefimiz, her bir vatandaşımızı devletimizin kapısında güler yüzle karşılamak, varsa sorunlarına ivedi çözüm bulmak ve mutlu, sorunları çözülmüş bir biçimde valilik ya da belediyemizden uğurlamaktır. Diğer yandan Mardinli hemşerilerimizin ihtiyaçları ve menfaatleri doğrultusunda hizmet üretmek ve hemşerilerimize ulaştırmak temel çalışma prensiplerimizdendir. İhtiyaç olmayan, hemşerilerimizin menfaatine hizmet etmeyen her bir yatırım, anlamsız ve ölü yatırımdır. Havaya savrulan, heba edilen kamu kaynağıdır. Hepsinin ötesinde israftır. Yönetim anlayışımız, israfı değil tasarrufu emretmektedir. Şeffaf ve hesap verebilir olma temel şiarımızdır. Biliyoruz ki hem valilik hem de büyükşehir belediyemizin bütçesi, milletimizindir. Valiliğimizin ve büyükşehir belediyemizin kasasına giren her bir kuruşta, kundaktaki bebekten yaş almış büyüklerimize, gençlerimize, kadınlarımıza varıncaya kadar her bir hemşerimizin hakkı vardır. Dolayısıyla kamunun, devletimizin milletimize hizmet üretmek için emanet ettiği her bir kuruşu, olması gereken yere, olması gereken miktarda harcamakla mükellefiz. Ve bu harcamaları da hemşerilerimizin huzurunda açık, şeffaf bir biçimde yapıyoruz. Ve harcadığımız her bir kuruşun hesabını kıymetli hemşerilerimize veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bununla birlikte belediye hizmetlerimizin kalitesini arttırırken indirimlerle de vatandaşımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.”

“Hepimiz kadim bir kent olan Mardin’in misafirleriyiz.” diyen Vali Demirtaş, “Bize düşen, tarihin, kültürün ve medeniyetin kadim durağı Mardin’e, sahip çıkmaktır. Asırların ilmek ilmek dokuduğu kardeşliği, hoş görüyü, birlik ve beraberliği sonsuza taşımaktır. Bütün bunları bu kentin sulietini bozmadan, kentimizin kültür ve medeniyet mirasına zarar vermeden yapmalıyız. Bu bağlamda ürettiğimiz tüm projelerin, Mezopotamya’nın kadim şehrinin ruhuna, tarihine, kültür ve medeniyetine uygun olmasına dikkat ediyoruz. Bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olmasına özen gösteriyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını “Türkiye Yüzyılı Vizyonu”yla taçlandırmak için Mardin olarak var gücümüzle çalışacağız. Turizmden sanayiye, tarımdan finansa, eğitimden sağlığa kısacası her alanda, Mardin’i bölgemizin ve ülkemizin önde gelen kentlerinden biri haline dönüştüreceğiz. Bu vesile ile ilimizdeki kamu yatırımlarına sağladıkları desteklerden ötürü başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlarımız olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Vali Demirtaş’ın tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ederek çalışmalarında başarılar dilediği program gerçekleştirilen sohbetle sona erdi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR