YAŞAM

Vali Demirtaş, Aşı Bizi Ve Sevdiklerimizi Korur

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, Aşı olmak bizi ve sevdiklerimizi korur diyerek, tarihi kentte aşı oranlarının daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Vali Demirtaş, Aşı Bizi Ve Sevdiklerimizi Korur
19-08-2021 11:07
19-08-2021 11:09
MARDİN
Aşının bilimsel bir çalışma olduğunu hatırlatan Vali Demirtaş, Sağlık Bakanlığımızın her hafta yayınladığı insidans haritasına göre, ilimiz koronavirüs vakasında alarm veren illerimizden biri oldu. İlimiz, yüzde 49.56 aşılama oranıyla en az aşı yapılan ikinci il konumunda bulunuyor. Maalesef ilimizde aşılamada arzuladığımız seviyede değiliz. Vaka sayısının düşmesi bakımından yakalanan başarının devam etmesi, mavi kategoriye yükselmek için düşük olan aşılama oranımızı en kısa sürede yükseltmemiz gerekiyor dedi.
Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır diyen Vali Demirtaş, ‘’Covid19’un ölümcül etkilerine ve değişik varyantlara karşı aşı olmaktan başka çaremiz yok. Normal hayata kavuşmamızın ve sevdiklerimizle hiçbir kısıtlama olmadan bir araya gelebileceğimiz güzel günlere kavuşabilmenin yolu aşı olmaktan geçiyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız, hastanelerimizde, aile hekimlerimizde, ilçe sağlık müdürlüklerinde, mobil aşı noktalarında randevulu, randevusuz 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımıza ücretsiz covid19 aşısı yapılmaktadır. Siz saygıdeğer hemşerilerimizden ricam, kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığı için bir an önce aşı yaptırmanızdır. Mardinli hemşerilerimizin sağduyusuyla koronavirüs ile mücadeleden başarıyla çıkılacağına yürekten inanıyorum. Bekleyip risk almayalım. Vakit geçirmeden aşımızı olalım.” diye konuştu.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR