YAŞAM

Vali Demirtaş, Derik İlçesinde Vatandaşlar Buluştu Çeşitli İncelemelerde Bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, yapılan çalışmaları yerinde görmek, vatandaşlarla buluşmak ve incelemelerde bulunmak üzere gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

Vali Demirtaş, Derik İlçesinde Vatandaşlar Buluştu Çeşitli İncelemelerde Bulundu
27-10-2021 19:39
27-10-2021 19:42
MARDİN
Derik ilçesini ziyaret eden Vali Demirtaş ilk olarak Mahalle Muhtarları ve Okul Müdürleri ile bir araya geldi.
Mahalle Muhtarları ve Okul Müdürleri buluşmasının ardından ilçede yapılan ve planlanan çalışmalar incelendi. Çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.
Vali Demirtaş'a Mardin Büyükşehir Belediyei Genel Sekreteri Murat Süzen, MARSU Genel Müdürü Mehmet Songur, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan ve Belediye teknik personelleri de eşlik etti.
Derik Programı Muhtar ve Okul Müdürleri Buluşmasıyla Başladı
İlk olarak Derik Öğretmen Evi Salonunda Mahalle muhtarları ve Okul Müdürleriyle buluşan Vali Demirtaş,  istişare etmenin önemine vurgu yaparak;
2021-2022 eğitim öğretim yılında ilimizde eğitim alanında izleyeceğimiz rotayı hep beraber belirleyecek, güçlü ve zayıf yönlerimizi hep birlikte görecek, öğrencilerimizi sağ salim güvenli limanlara ulaştıracağız. Bu toplantıyla milletimizle iç içe olan ve bir anlamda sahanın nabzını tutan sizlerle istişare etme fırsatı bulacağız’’ dedi.
Vali Demirtaş, konuşmasının devamında hem okul müdürlerine hem de mahalle muhtarlarına çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Eğitim Öğretim Birinci Önceliğimiz
Altını çizmek isterim ki evlatlarımızın sağlığı, ilk ve en önemli önceliğimizdir. Onların saçlarının teline zarar gelmemesi için bu dönemde eğitimin tüm paydaşlarıyla yoğun işbirliği içerisinde çalışacağız. Okul yönetimlerinden öğretmenlere, kantin işletmecisinden servis çalışanlarına okulla, sınıfla, öğrenciyle, eğitimle temas eden tüm kesimlerin göstereceği hassasiyetle okullarımızı açık tutacağız.
Buradan eğitimin tüm paydaşlarını; öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul çalışanlarımızı, velilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı tedbirler konusunda duyarlı davranmaya davet ediyorum. Maske, mesafe ve temizlik konularında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlatıyor; Bakanlığımız tarafından aşı tanımlaması yapılan tüm vatandaşlarımızı vakit geçirmeksizin aşı olmaya davet ediyorum. 
Eğitim, sadece bir bakanlığın, bir valiliğin ya da bir il milli eğitim müdürlüğünün uhdesinde gerçekleştirilen bir kamu hizmeti değildir. Topyekûn bir milleti ve ülkeyi ilgilendiren bir faaliyetler bütünüdür. 
Bu sebeple bu toplantının organizasyonu gerçekleştirilirken belediyelerimizden, güvenlik kuvvetlerimize, sağlık kurumlarımızdan meslek odalarımıza kadar her kesimin bu toplantı salonunda temsil edilmesini özellikle istedim. 
Nüfusunun neredeyse dörtte biri öğrenci olan bir ilde, ancak böyle bir toplantı katılımı ile eğitim sistemimizin Mardin özelindeki sıkıntılarını teşhis ve tedavi edebiliriz. 
Mardin'de göreve başladığım günden itibaren önem verdiğim en öncelikli konulardan biri de eğitimdir. Bu amaçla, Mardin'de eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik. 
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. 
Vatandaş Ve Muhtarlarımız İle Sürekli Bir Araya Geliyoruz
Mardin’imizde "Muhtarlık Ziyaretleri ve Vatandaşlarımızla Buluşma" etkinlikleri vesilesiyle muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz; önümüzdeki dönemde de gelmeye devam edeceğiz. Bu toplantılarda vatandaşlarımızın sorunlarını, muhtarlarımızın sıkıntılarını ilk ağızdan dinliyor; karşılaşılan durumlara ivedilikle müdahale ediyoruz.
Sizlerden gelen talepler ve bu toplantılardan edindiğimiz çıkarımlar doğrultusunda, bugünün ve geleceğin Mardin’ini el birliğiyle inşa ediyoruz. Bu anlamda geride bıraktığımız dönemde eğitimden kültüre, sağlıktan turizme, bilimden teknolojiye, tarımdan sanayiye; sosyal, kültürel ve ekonomik alanda birçok adımı hep birlikte attık. 
İlimizin artılarını ve eksilerini belirleyip zayıf yönlerimizi güçlendirecek, güçlü taraflarımızı daha da pekiştirecek çalışmaları başlattık. Mardinli hemşehrilerimizi her alanda devasa kamu yatırımları ile buluşturduk. 
Derik'te Kardeşlik Köprüsünde Dokunan Mekikler
'Kardeşlik Köprüsünde Dokunan Mekikler Projesi' kapsamında istihdam edilen Derikli kadınlar ve çeşitli aktiviteler için orada bulunan çocukları da ziyaret eden Vali Demirtaş, buradan Derik Belediyesine geçerek Kaymakam/Belediye Başkan V. Evren Çakır’ı ziyaret ederek yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Restore Edilen Tarihî Hükümet Konağı Kadınlar İçin İstihdam Alanı Olacak
1900'lü yıllarda inşa edilmiş ve Restorasyon çalışmalarına başlayacak olan Tarihi Hükümet Konağını da inceleyen Vali Demirtaş, restorasyon çalışmalarından sonra bu alanın Derikli kadınların istihdamı için hizmet edeceğini söyledi.
Derik'te Sporcu Çocuk ve Gençlerle Keyifli Muhabbet
Derik İlçe Stadyumunda genç/çocuk sporcularla da buluşarak sohbet eden Vali Demirtaş daha sonra ilçede yapılması planlanan yüzme havuzu, park, kapalı pazar, taziye evi ve okul alanlarında inceleme bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR