GÜNDEM

Vali Demirtaş, Şehit Ve Gazi Ailelerine Akşam Yemeği Verdi

Çanakkale zaferinin 107 .yıl dönümü nedeniyle Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş eşleri ile birlikte şehit ve gazi ailelerine akşam yemeği verdi.

Vali Demirtaş, Şehit Ve Gazi Ailelerine Akşam Yemeği Verdi
19-03-2022 10:12
19-03-2022 10:27
MARDİN

  Mardin Valisi ve Büyükşehir  Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Şeht ve Gazi ailelerine yemek verdi. Yemeğe 70.Meknz Tugay KomutanıTuğgeneral  Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Mardin Cumhuriyet Caşsavcısı  Dr .Aydın Turhan, Adli yargı  mensupları, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti il başkanları katıldı.

   Yemekten önce Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan   gönderdiği mesajı okundu daha sonra Vali Demirtaş  yaptığı konuşmasında  şunları söyledi;

      “Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünde, bu anlamlı günde kıymetli şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz onuruna düzenlenen yemek programına hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. 

        Bu müstesna günde aziz şehitlerimizin emaneti olan sizlerle aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olmuş kardeşlerimizle birlikte olmak, bizler için büyük bir şereftir.

   Her milletin hafızasında tarih boyunca girdiği mücadelelerin derin izlerivardır. Şanlı tarihimiz de birbirinden değerli zaferlerle doludur. Çanakkale Zaferi de bunların başında gelir. Çanakkale, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, pervasız bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir.

         Çanakkale, Anadolu’nun dört bir yanından, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dangelerek dilleri ve renkleri farklı, davaları aynı olan bir milletin kadınıyla erkeğiyle omuz omuza verdiği eşsiz mücadelenin adıdır.

   Velhasıl büyük bir iman ve inançla tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan “18 Mart Çanakkale Zaferi”; tarih sahnesinde yerini aldığı günden beri, onuruyla yaşamış milletimizin şüheda kanları ile sulanan vatan toprağında, kendisine vurulmak istenen zincirleri parçaladığı önemli bir dönüm noktasıdır.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdâni ve ahlakî değer tanımadan üzerimize gelmeye devam etmektedir. 107 sene evvel ecdadımızdan yedikleri tokattan ders almayanlar, bugün de sisli, puslu havaları kollamaktadır.

Ordumuz ve kolluk kuvvetlerimiz, bugün de gerek yurt içinde gerekse sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarla tüm dünyaya barış, huzur ve insanlık dersi vermeye devam ediyor.

        Mehmetçiklerimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Çanakkale'de yedi düvele verdiği mücadelenin bir benzerini FETÖ, PKK,PYD, YPG ve DAEŞ gibi terör maşalarına karşı sürdürüyor. Bilinmelidir ki güvenlik güçlerimizin teröre karşı yürüttüğü mücadele, azim ve kararlılıkla sonuna kadar sürdürülecek; millet olarak bizim irademizi ve basiretimizi sınayanların sonu yine hüsran olacaktır.

           Bildiğiniz üzere devletimiz ve hükümetimiz, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak adına düzenlemeler yapmaya devam etmektedir. Bizler de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz.

     Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Daha önce ifade ettiğim bir hususu, bir kez daha altını çizerek hatırlatmak istiyorum:

           Bizler, 7 gün 24 saat sizlerin derdine derman olmak, sıkıntılarınıza çözüm üretmek, sevinçlerinizi paylaşmak için hazırız. Unutmayınız ki bu toprakları bizlere vatan yapanlara, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.

Bu vesile ile Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünya milletlerinin hafızasına kazıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum.”


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR