EĞİTİM

Vali Yabancı Uyruklu Öğrencilerle buluştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Vali  Yabancı Uyruklu Öğrencilerle buluştu
08-04-2022 23:01
08-04-2022 23:04
MARDİN

Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında yürütülen “ Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi” Projesi (PIKTES) kapsamında Mardin’de bulunan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından ramazan ayı dolayısıyla bir otelde toplu iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına Vali Mahmut Demirtaş, eşi  Beyhan Demirtaş ile  birlikte katıldı. Yabancı uyruklu ile Türk öğrenciler ve  velileriyle bir iftar açtı

          Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi grubu tarafından ilahilerin seslendirilmesiyle başlayan programda konuşma yapan Vali Demirtaş, 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş nedeniyle Suriye uyruklu vatandaşların ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını anımsattı.

       Dünyada Suriyeli mültecilere ilk kapılarını açan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, “Yaklaşık 3 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimizi ülkemizde barındırıyoruz, eğitimlerini veriyoruz, istihdamı alanları açıyoruz. Kendi evimizi, iş yerimizi onlara açtık. Onlar açısında da zorlu bir süreci hep birlikte atlattık” dedi.

Konuşmasını davetlilere hitaben sürdüren Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Peygamber efendimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde nasıl ki Medine’deki Ensarlar Peygamber efendimize gönül kapılarını açtıysalar bizler de 11 yıl önce Medine’deki gibi gönül kapılarımızı sizlere açtık. Eğitim alanında çocuklarınıza ciddi anlamda eğitimler veriyoruz. Kendi çocuklarımızın okullarında, sınıflarında sizin çocuklarınız çok rahat şekilde başta Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri olmak üzere devletimizin imkanlarıyla eğitimlerini görüyorlar. Bizler hem okullarımızı, evlerimizi, işyerlerimizi hem de gönül kapılarımızı sizlere açtık. Suriyeli kardeşlerimizle olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Sıkıntınız, problemleriniz olursa kapılarımız sizlere 24 saat açıktır.”

     Düzenlenen programda davetliler ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ise konuşmasında “PIKTES Projesine” değinerek proje kapsamında 2021-2022 eğitim öğretim yılı içinde öğrencilere verilen destekler hakkında bilgiler verdi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR