USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

Mardin Valisi Milli Sporcularla buluştu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, Mardin´de milli takım sporcularıyla bir araya gelerek kentin sporda gösterdiği başarı nedeni ile sporcuları tebrik etti.

Mardin Valisi Milli Sporcularla buluştu.
14-02-2019 13:38
Google News

İçişleri bakanlığı tarafından 2 yıl önce Mardin´e görevlendirme yapılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman kent bürokratları ile birlikte başlattığı sportif faaliyetler ile bölgenin terör değil, turizm ve spor ´da gösterilen başarılar ile gözde olmasını sağladı. 

             Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, Mardin´de milli takım sporcularıyla bir araya gelerek kentin sporda gösterdiği başarı nedeni ile sporcuları tebrik etti.

             Mardin´de bir otelde düzenlenen program ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, Vali Yardımcıları Osman Demir, Bahattin Çelik, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, gazeteciler ile birlikte milli takım sporcuları ve antrenörlerini ağırladı.

                  Programda spor kulüp yöneticileri Mardin Valisi Mustafa Yaman´a 2 yıl önce kentin terör örgütleri ile mücadele ederken spor alanında başlatılan çalışmalar ile kentin terör olaylarına kapılarını kapatarak Vali Mustafa Yaman´ın sporculara sağladığı destek ile sporda yükseliş ve yetenekli sporcuların keşfedilmesinde  ki önemine ilişkin konuşma yaparak Yaman ve ekibine teşekkür ettiler.

Devletin desteği ile spora yatırım arttı 

            Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin Mardin´in ulusal düzeyde müsabakalara ev sahipliği yaptığını kaydederek  30 yıllık görevince 14 vali ile çalıştığını ama kentin terör olayları ile anılırken bir ansa sporda gösterdiği başarı ile devletin desteği ile şehrin değişimine sporda yükselişe dikkat çekti.

Gazetecilerin gündeminde  kentin spor başarısı var

Kentte spora yapılan yatırımları değerlendiren Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik Mardin´de spor ve sporcuya Mardin Valisi Mustafa Yaman ve ekibi tarafından verilen değer ile küçük büyük yüzlerce sporcunun başarı haberleri ile gururlandıklarını ifade etti. Çelik konuşmasında takımların bir çoğunun 1 liglerde mücadele ettiğini hatırlatarak ?İl genelinde yapılan müsabakalarda Mardinlilerin ailecek artık sahalara akın ederek bu coşkuya ortak olması çok büyük bir başarı. Mardin´de sporda yakalanan bu başarı Mardin valisinin alt ve üst yapıda yaptıklarının yanında, çok daha önemli sevgisini ve samimiyetini katarak gösterdiği bir çalışma. Bu biz gazetecileri,  toplumsal yapının huzura kavuşması noktasında mutlu ediyor. Bundan sonra kentte bu başarının süreceğine inanıyorum? dedi. 

          14 branşta bin´e yakın sporcu

        Mardin Valisi Mustafa Yaman konuşmasında 14 branşta bine yakın sporcunun mücadele ettiğini ifade ederek, ? Türkiye´nin değişik illerinde, değişik ringlerde mücadele eden takımlarımız ve sporcularımız var. Bizim asıl maksadımız sportif başarıdan ziyade şehirde bulunan gençlerin güvenilir bir şekilde sağlıklı spor yapmaları. Eğer işlerin olumsuz tarafından bakarsak bundan 2 sene öncesine kadar Mardin terörle anılan ve sosyal mecralarda terörden dolayı en çok tıklanan illerin başında geliyordu. Şimdi neredeyse sporla alakalı en fazla tıklanan şehirdir diye düşünüyorum. Çünkü her takımımız ve sporcularımız başarılı sonuçlar alıyor. Aramızda küçük yaşta olsun büyük yaşta olsun milli sporcularımız var. Onlarda inşallah uzun yıllar milli takıma ve ülkemize hizmet edecekler. Her ne kadar takımlar  kendi liderlikleri için çalışıp ter dökse de bu Mardin´in tanıtımı için,huzuruna katkı için çok önemli. Bunun için çok mutluyuz. Beden eğitimi öğretmenlerimizin vasıtasıyla spor yapmayan hiç kimse kalmasın istiyoruz. Hafta sonu veya mesai saatleri dışında arkadaşlarımız mobil araçlarda bulunan spor malzemelerini hem dağıtıyorlar hem de spor imkanı olmayan şehre gelemeyen veya bulunduğu yerden daha imkanlı bir yere gidemeyen kırsal mahallerdeki çocuklara,  yavrularımıza spor yaptırıyorlar. Evlerinden çıkamayan yaşlılarımıza evlerinde egzersizler yaptırıyorlar. Mardin her açıdan herkes spor yapsın istiyoruz? diye konuştu.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ