Kızıltepe Zahireciler Derneğinden Çevre Yolu Atağı...

Kızıltepe Zahireciler Derneği Kızıltepe´de hayati bir zaruret haline gelmiş çevre yolunun yapılması için imza kampanyasını başlatmak için müracaatta bulundu.

GÜNDEM - 6 yıl önce

İmza kampanyası için bir dilekçe ile kaymakamlığa müracaat ettiklerini ifade edenKızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu(MTDF) Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter şöyle konuştu:?Kızıltepe ilçemiz 300 bine yaklaşan nüfus yoğunluğu ve ticaretin geçiş güzergahıolması münasebetiyle İlçe merkezinin orta yerinden geçiyor. Tarihi ipek yolu,Ortadoğu ülkelerine ve doğu illerimize yük taşıyan ağır tonajlı Tır, Kamyon vediğer araçlar olmak üzere ortalama günde Altı ile Yedi bin civarı araçların tek geçişyoludur. Bu yol artık böylesine bir trafik yoğunluğunu taşımakta son dereceyetersiz hale gelmiş olmanın yanı sıra geçiş yapan araçlar egzoz dumanlarıyla adetainsanlarımızı zehirlemekte ve yılda onlarca insanın araç tekerlekleri arasındaezilerek hayatlarını kayıp etmelerine sebebiyet vermektedir.??Trafik yoğunluğu olan her yerde çevre yolu var Kızıltepe´de de olsun?Böylesine trafik yoğunluğu olan her yere çevre yolları yapıldığını dikkat çekenÖter, Sivil toplum örgütleri olarak sürekli gündeme getirildiğini ancak Mega ilçeolan Kızıltepe´nin bu hayati sorunlarının başında gelen çevre yolunun yapılmasınayönelik ciddi herhangi bir adım atılamadığının altını çizdi.?Türkiye Cumhuriyeti Ülkemiz güçlüdür. Allah´a şükürler olsun. Bu gün denizaltından tüp geçitleri, Dünyanın en büyük hava alanını yapmaktadır.? DiyenBaşkan Öter, açıklamasını şöyle sürdürdü:?Devletimiz Hükümetimiz Mardin´den, Kızıltepe´den bir çevre yolu esirgeyecekdeğildir. Bu konunun önem ve aciliyetinin Hükümet yetkililerimize tam anlamıylailetilmediği kanaati oluşmaktadır. Bu duruma acil dikkat çekmek amacıyla 12 ve16 Mart tarihleri arası 5 gün boyunca dernek üyelerimizle ve gönüllü insanlarımızlabirlikte imza toplayacağız. Bu konuda İlçe Kaymakamımız sayın Ahmet Odabaş´abu gün resmi dilekçe ile bilgi verip, izin talebinde bulunduk. Toplanacak imzalarıİlçe Kaymakamımıza, sayın Valimize, Ak Parti İl başkanımız sayın Nihat Eri´ye,Mardin Milletvekili sayın Ceyda Bölünmez ve Orhan Miroğlu´na, UlaştırmaBakanımıza, Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz.?Çevre yolu için İmza toplanması konusu yanında Mardin´e araştıma hastanesiyapılma konusuna da değinen Öter, konuşmasını şöyle tamamladı:

?Mardin ilimiz için önemli olan diğer bir ihtiyaçta araştırma hastanesiniekleyecektik çünkü Büyükşehir olarak araştırma hastanesi olmayan tek ilMardin´dir. Fakat bu konuda geçende basında sayın Orhan Miroğlu açıklamasıolduğu için bu talebi imza formundan çıkarttık. Başlamayı planladığımız İmzakampanyasına tüm halkımızın destek vermesini bekliyoruz. ? Dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Marma Makarna Hedef Büyüttü..

2018-03-09 23:15 - EKONOMİ

Mardin´de, Kadın Korucular Kuş Uçurtmuyor?

2018-03-08 22:20 - GÜNDEM

Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz İlkokulu Kütüphaneye kavuştu.

2018-03-09 18:48 - EĞİTİM

Annesinin Tavsiyesine Uydu, Dövme Kültürünü Sergiledi.

2018-03-04 15:44 - -

Funda Arar Down Cafe´de kahvaltı yaptı.

2018-03-09 10:23 - GÜNDEM

Kızıltepe Zahireciler Derneğinden Çevre Yolu Atağı...

2018-03-10 00:18 - GÜNDEM

Mardin´de Vatandaş Odaklı Hizmet Toplantısı..

2018-03-03 09:06 - GÜNDEM

KADEM Mardin İl Temsilciği kadınların hizmetinde

2018-03-03 17:11 - GÜNDEM

Mardin´de Funda Arar Rüzgarı Esti..

2018-03-08 23:22 - GÜNDEM

Dara´da Elektrik Kesintilerine Son..

2018-03-07 11:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

20:16 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

22:23 - GÜNDEM

Borcu Olan Toplam 18 bin Çiftçiye Elektrik verilmeyecek!

09:17 - GÜNDEM

Vali Akkoyun oy kullandı, Seçime İlişkin Açıklamalarda bulundu

12:14 - GÜNDEM

Tarihi Yapı, Yağmura Yenik Düştü

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistler yanı sıra şehri ziyaret eden misafirlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Vali Tuncay Akkoyun'un talimatıyla Turizm Denetim Komisyonu kuruld

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM