Mardin Valiliğine Tuncay Akkoyun Atandı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Bursa Valiliğine atanırken, Mardin Valiliğine Tuncay Akkoyun getirildi.

GÜNDEM - 9 ay önce

Karaman Valiliğinden Mardin Valiliğine atana Tuncay Akkoyun'un Öz Geçmişi şöyle;

1976 Elazığ doğumludur. İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamlamıştır. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi  ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde başladığı eğitimini 1999 yılında tamamlamıştır.

İçişleri Bakanlığınca düzenlenen Kaymakamlık Sınavını kazanarak 29 Mayıs 2000 yılında Elazığ Kaymakam Adayı olarak göreve başlamış, üç yıllık Kaymakam Adaylığı süresince hazırlanan eğitim ve staj programlarını başarı ile tamamlamıştır. Aynı süre içerisinde Adıyaman-Besni, Adana-Karaisalı ve Malatya-Kale Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur.

2001 yılında Ankara Üniversitesinde düzenlenen yabancı dil eğitiminin ardından İngiltere’de altı ay süren yabancı dil eğitimi programını tamamlamıştır.

Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında Ceza Hukuku Alanında “Suç ve Kabahatlerde Kanunilik İlkesi” başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlamıştır.

2003 yılında Bursa-Harmancık Kaymakamlığı görevine atanmıştır. Daha sonra sırasıyla Malatya-Arguvan, Karaman-Ermenek, Erzincan-Tercan, Muğla-Ula Kaymakamlıkları, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş-Türkoğlu ve Kahramanmaraş-Elbistan Kaymakamlığı görevlerini gerçekleştirmiştir.

Türkoğlu Kaymakamlığı görevini devam ettirdiği süre içerisinde Kilis’te Suriye vatandaşı misafirlerin konaklaması için hazırlanan konaklama merkezinin kurulması amacıyla İçişleri Bakanlığınca görevlendirilmiş olup bir ay süre ile burada görev yapmıştır. Ayrıca Kahramanmaraş’ta Suriye vatandaşı misafirlerin konaklaması için hazırlanan çadır kent/konaklama merkezinin kuruluşunda görev yapmış ve bir yıl süreyle de yöneticiliğini yürütmüştür.

İçişleri Bakanlığı-Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından düzenlenen “Yerel Kalkınmada Mülki İdare Amirlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, 1-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında Japonya’da eğitim ve araştırma çalışmalarına katılmıştır. Bu süre zarfında Kobe, Kushimoto, Tokyo, Sappora, Otaru kentlerinde Bölgesel ve Yerel Kalkınma, Afet Yönetimi ve Japonya’nın Yönetim Yapısı çalışmalarını yerinde inceleme imkânı bulmuştur.

2018 yılında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

12 Mayıs 2022 tarihli 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Karaman Valiliğine atanmıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Tuncay Akkoyun, evli ve iki çocuk babasıdır.

 İl İl Vali Aatamaları Şöyle;Resmi

Gazete'de Yayımlanan Valiler Kararnamesine göre; İzmir, Adana, Muğla, Sakarya gibi toplamda 57 ilin valisi değişti. Buna göre Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Valisi Süleyman Elban oldu. İşte, il il atanan valiler...

Adana Valiliği'ne, Yavuz Selim Köşger;Ağrı Valiliği'ne, Mustafa Koç,Aksaray Valiliği'ne, Mehmet Ali KumbuzoğluAmasya Valiliği'ne, Yılmaz DorukAntalya Valiliği'ne, Hulusi ŞahinArdahan Valiliği'ne, Hayrettin ÇiçekArtvin Valiliği'ne, Cengiz ÜnsalAydın Valiliği'ne, Yakup CanbolatBalıkesir Valiliği'ne, İsmail UstaoğluBayburt Valiliği'ne, Mustafa EldivanBilecik Valiliği'ne, Şefik AygölBingöl Valiliği'ne, Ahmet Hamdi UstaBitlis Valiliği'ne, Erol KaraömeroğluBurdur Valiliği'ne, Türker ÖksüzBursa Valiliği'ne, Mahmut DemirtaşÇankırı Valiliği'ne, Mustafa Fırat TaşolarÇorum Valiliği'ne, Zülkif DağlıDenizli Valiliği'ne, Ömer Faruk ÇoşkunDüzce Valiliği'ne, Selçuk AslanEdirne Valiliği'ne, Yunus SezerErzincan Valiliği'ne, Hamza AydoğduErzurum Valiliği'ne, Mustafa ÇiftçiEskişehir Valiliği'ne, Hüseyin AksoyGiresun Valiliği'ne, Mehmet Fatih SerdengeçtiGümüşhane Valiliği'ne, Alper Tanrısever

Hakkari Valiliği'ne, Ali ÇelikIğdır Valiliği'ne, Ercan Turanİzmir Valiliği'ne, Süleyman ElbanKahramanmaraş Valiliği'ne, Mükerrem ÜnlüerKarabük Valiliği'ne, Mustafa YavuzKaraman Valiliği'ne, Hüseyin Engin SarıibrahimKırıkkale Valiliği'ne, Mehmet MakasKilis Valiliği'ne, Tahir ŞahinKütahya Valiliği'ne, Musa IşınMalatya Valiliği'ne, Ersin YazıcıManisa Valiliği'ne, Enver ÜnlüMardin Valiliği'ne, Tuncay AkkoyunMuğla Valiliği'ne, İdris AkbıyıkMuş Valiliği'ne, Avni ÇakırNevşehir Valiliği'ne, Ali FidanOrdu Valiliği'ne, Muammer ErolRize Valiliği'ne, İhsan Selim BaydaşSakarya Valiliği'ne, Yaşar KaradenizSamsun Valiliği'ne, Orhan TavlıSiirt Valiliği'ne, Kemal KızılkayaSinop Valiliği'ne, Mustafa ÖzarslanŞanlıurfa Valiliği'ne, Hasan ŞıldakŞırnak Valiliği'ne, Cevdet AtayTekirdağ Valiliği'ne, Recep SoytürkTrabzon Valiliği'ne, Aziz YıldırımTunceli Valiliği'ne, Bülent TekbıyıkoğluYalova Valiliği'ne, Hülya KayaYozgat Valiliği'ne, Mehmet Ali ÖzkanZonguldak Valiliği'ne, Osman HacıbektaşoğluNiğde Valiliği'ne, Cahit ÇelikKars Valiliği'ne, Ziya PolatKastamonu Valiliği'ne, Meftun Dallı

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Valiliğine Tuncay Akkoyun Atandı

2023-08-10 07:59 - GÜNDEM

Fatih Ensari 24 Derslikli Okul Yaptıracak

2023-08-06 08:43 - EĞİTİM

Genel Kurmay Başkanlığına Mardinli Komutan Atandı

2023-08-03 19:13 - GÜNDEM

İran Damak Tatlarını Mardin’e Taşıdılar

2023-08-09 07:06 - TURİZM

ANUK AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2023-08-07 11:21 - YAŞAM

Operasyon bitti, özel güvenlik uygulaması kaldırıldı

2023-08-05 15:59 - ASAYİŞ

Taşları Sanata Dönüştüren Heykeltıraş

2023-08-03 09:25 - YAŞAM

Başkan Aşar, Vali Demirtaş’ı Ziyaret etti.

2023-08-09 23:36 - SPOR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu kaza yaptı

2023-08-05 16:04 - YAŞAM

Hacışakiroğulları Sponsorluğa Devam

2023-08-09 07:34 - SPOR

İlgili Haberler

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

20:16 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

22:23 - GÜNDEM

Borcu Olan Toplam 18 bin Çiftçiye Elektrik verilmeyecek!

09:17 - GÜNDEM

Vali Akkoyun oy kullandı, Seçime İlişkin Açıklamalarda bulundu

12:14 - GÜNDEM

Tarihi Yapı, Yağmura Yenik Düştü

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM