YAŞAM

Artukbey Markası Sahibi Yasta

Artukbey Markası Sahibi İş İnsanı Tacettin Yertüm annesini trafik kazasında kaybetti, babası ise yaralandı.

Artukbey Markası Sahibi Yasta
17-04-2023 15:28
17-04-2023 15:31
MARDİN

       Mardin’den bayram ziyareti için Ankara’ya giderken Adana-Gaziantep otobanında geçirdikleri trafik kazasında vefat eden Ferize Yertüm (60), gözyaşları arasında toprağa verildi. Çiftlik köyü mezarlığı ana baba gününe döndü.

Mardin’in ünlü kahve firması olan Artukbey Kahve’nin sahibi Tacettin Yertüm’ün annesi Ferize Yertüm (60) ve babası Ali Yertüm (62)  bayram ziyareti için  Ankara’ya giderken  yolda kaza geçirdi.

Ali Yertüm idaresindeki otomobil, Adana-Gaziantep otobanı üzerinde seyir halindeyken  sebebi öğrenilemeyen bir nedenle yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Ali ve Ferize Yertüm’ün içinde bulunduğu araç, çarpmanın etkisiyle yan yattı.

Yoldan geçenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin kaza yerine yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından Ferize ile Ali Yertüm, ambulanslarla Gaziantep’teki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada belinden ve bacaklarından  yaralanan Ali Yertüm ameliyata alınırken, kaza yerinde ağır yaralanan Ferize Yertüm, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Sağlık durumu ciddiyetini koruyan tanınmış eğitimci, hayırsever iş İnsanı  Ali Yertüm’ün tedavisine devam edilirken, kazada vefat eden Ferize Yertüm’ün cenazesi bugün öğle namazına müteakip Mardin Artuklu ilçesi Çiftlik (Çıltukê) Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

     Binlerce kişi mezarlığa akın etti

Cenaze namazına katılan  yüzlerce kişinin yanı sıra, mezarlık insan seline döndü. Tacettin Yertüm ve kardeşleri taziyeleri önce mezarlık çıkışında, ardından da çiftlik köyünde kabul etmeye başladı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR