MAGAZİN

Avuka Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcilik Belgesini aldı

Duayen Gazeteci Adnan Avuka, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcilik Belgesini Vali Demirtaş ile paylaştı.

Avuka Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcilik Belgesini aldı
28-11-2020 11:22
Mardin’de 50 yılı aşkın, çeşitli yaygın ve yerel gazetelerin il temsilciliğini yapan, duayen gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile kurulan ve Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu tarafından desteklenen, genel başkanlığını Mehmet Ali Dim’in yaptığı Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilciliğine getirildi.

Genel Başkan Dim tarafından Mardin Valiliğine gönderilen, Adana Avuka’nın il temsilciliği yazısını teslim aldı. Avuka, oluşturduğu temsilcilik hizmet binasının açılışı önümüzdeki günlerde yapacağını söyledi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı Makamında ziyaret eden Adnan Avuka, Küresel Gazeteciler Konseyi şemsiyesi altında Mardin’in en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Vali Demirtaş’ı binanın açılışına davet eden Avuka “ Yarım yüzyıldır, Mardin’de gazetecilik yapıyorum. Bu süre içinde yurt içinde ve yurt dışında 50 dolayında fotoğraf sergisi açtım. Haber alanında Mardin’in sorunlarını ve yapılan hizmetleri dile getirirken, Mardin’in tarihi ve kültürel değerlerini yurt içinde ve yurt dışında açtığım fotoğraf sergileriyle tanıtmaya çalıştım. Doğru haber anlayışından ve Mardin’in tanıtımından ödün vermedik. Bundan sonra da doğrulardan şaşmayacağım” dedi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “ Adnan bey çalışmalımı en fazla takip eden gazeteci. Nereye gitsem Adnan beyi görüyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Avuka’ya tebrik yağıyor

Küresel Gazeteciler Konseyi İl temsilciliğine getirilen Adnan Avuka’ya tebrik mesajları yağıyor. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşayan Mardinliler ve Avuka’nın arkadaş ve dostları tebrik mesajları yağdırıyor. Avuka “Üstlendiğim görevi en iyi şekilde yapacağım. Beni hayata bağlayan ve çalışmalarıma aralıksız devam etmemi sağlayan, hemşerilerimin, arkadaş ve dostlarımın yoğun ilgisidir. Şimdiye kadar binlerce telefon tebriki ve binlerce mesaj aldım. Arayan, tebrik eden dost ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR