YAŞAM

Bayramda Sokaklar Turistlerin

KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE MARDİN TURİSTLERLE DOLDU TAŞTI. ESNAF BAYRAMDA İŞYERLERİNİ AÇIK TUTTU.

Bayramda Sokaklar Turistlerin
07-10-2014 13:40

 

Mardin Bayram'da turiste doydu. Tarihi mekanlar yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. Deyrulzarafan Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Mardin sokakları bayramın ikinci ve üçüncü günü yoğun bir turist akınına uğradı. Kapalı tutulan Süryani Katolik kilisesi bayram süresince ziyarete açık tutuldu.

         Mardin'de tarihi sokaklar, manastır, medrese ve tarihi mekanlar bayram süresince turistlerle doldu taştı. Hediyelik eşya ve Mardin'e özgü Badem şekeri, Süryani Kahvesi, Sabun, Şal satan esnaflar bayram tatilinde işyerlerini açık tuttu. Normal zamanlarda kapalı tutulan birinci cadde üzerindeki Süryani Katolik Behırmıs Kilisesi de bayram günlerinde kapılarını yerli ve yabancı turistlere açtı.

       Mardin sokakları bayramın 2. ve 3. Gününde turistlerle doldu. Görenler 'Bayramda Sokaklar Turistlerin' yorumunu yaptı.

        Deyrulzafaran Manastırı Başrahibi Gabriyel  Akkurt  Bayramın ikinci ve üçüncü gününde manastıra yoğun bir ziyaret talebi olduğunu söyledi. Akkurt ' Bayramın birinci günü ziyaretler normal idi. Ama ikinci ve üçüncü gün manastıra yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Yoğun ziyaretler turizmcileri ve esnafı sevindiriyorsa, bizi de mutlu ediyor. Mardin'in geleceğinden umudumuz yüksek, beklentilerimiz büyüktür. Her geçen gün ilgi artıyor, turist kalitesi de artıyor' şeklinde konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR