YAŞAM

Çalışan Gazeteciler seçime gitti

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Başkan Ercan Atay, 4.kez güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Çalışan Gazeteciler seçime gitti
26-02-2022 12:02
26-02-2022 12:04
MARDİN
GAZETECİLER KAHVALTIDA BULUŞTU
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, 4. Olağan Kongresini Otel İzgi Turhan'da gerçekleştirdi. 
Kahvaltı eşliğinde yapılan kongrede derneğin faaliyet raporu okundu. Saha Muhabiri Bayram Ayhan tarafında okunan faaliyet raporunda “Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, son 2 yılı pandemi sürecine denk gelen 2020–2022 yılı çalışma döneminde Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’na bağlı 9 ilin gazeteci cemiyetlerini 2021 yılı Nisan Ayında Hasankeyf’te ağırlayarak, bölge basını arasındaki bağın güçlenmesine katkı sunmuştur.
9 ilin gazetelerinde Hasankeyf’in tanıtımı yapılırken, bölge basını sorunları masaya yatırılmış, gazetelerin dijitale geçmesi ve internet gazeteleri federasyonunun kurulması için öneriler alınmıştır. Hasankeyf Toplantısında alınan kararla Türkiye Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu kurulmuş olup, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği de federasyonda kurucu üye olarak yer almıştır. Oluşturulacak internet haberciliğinde Batman Yerel Gazetelerinin de yer alması sağlanacaktır. 2021 yılı Kasım Ayında Batman’da düzenlenen 2 günlük Yerel Basını Güçlendirme Eğitiminde iki akademisyen tarafından yerel basın dili ve gazetelerin sosyal medya hesaplarını güçlendirme teknikleri anlatılmıştır.
Pandemi nedeniyle 3 yıldır toplanamayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, 2021 yılının Kasım Ayında Trabzon’da toplanmış olup, basın sorunlarının görüşüldüğü toplantıya Batman’ı temsilen Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay katılmıştır. Dernek faaliyetleri için Asya İş Merkezi’nde ofis kiralanmış olup, 2022 yılının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde bu dairede gazeteci meslektaşlarımız için kokteyl düzenlenmiştir” denildi.
YENİ YÖNETİM, OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Faaliyet ve denetleme raporunun okunmasından sonra delegelerin oy birliği ile Ercan Atay yeniden Dernek Başkanı seçildi. Yeni yönetimde Hasan Miroğlu, Mansur Obut, Nimet Dal, Osman Seyrek, Mehmet Şükrü Yıldırım ve Mehmet Şirin Yılmaz yer aldı.       
Denetleme Kurulu Üyeliklerine M. Selim Toprak, Yüksel Çiftçi ve Fazıl Sezer seçildi.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR