YAŞAM

Ceylan Alkan: Filistinliler toplu olarak yok ediliyor.

Mardin Söz Gazetesi Yazarı Ceylan Alkan, “Okur Yazar Buluşması Projesi” kapsamında Mükerrem Tüfekçioğlu Kız İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyan gençlerle buluştu.

 Ceylan Alkan: Filistinliler toplu olarak yok ediliyor.
10-11-2023 07:40
10-11-2023 07:43
MARDİN

Mükerrem Tüfekçioğlu Kız İmam Hatip Okulu öğretmenlerinden Arapça Öğretmeni Amine Özgen’in moderatörlüğünde Alkan, İlk kitabı Özgür Olana Dek’in konusu da olan Filistin meselesi ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı ve görüşlerini belirtti.

Yaşanan zulme dikkat çeken Ceylan Alkan ”1948’den beri Filistinlilerin zorla yurtlarından ediliyor ve göçe zorlanıyor. İsrail ‘yerleşimcilik’ adı altında hırsızlık yapıyor. Gazze Şeridi’ni açık hava hapishanesine çevirdiği yetmezmiş gibi bölgeye gıda, yakıt, ilaç ve su gibi en temel insani ihtiyaçları kısıtlıyor. Bununla da yetinmeyen İsrail Filistinlilerin üzerine bomba yağdırıyor. Toplu olarak öldürülen Filistinlilere soykırıma varan uygulamalar yapılarak bölgedeki tüm izleri silinmeye çalışılıyor.” dedi. Bu durumun elini vicdanına koyan her bireyin gündeminde olmasının önemini vurgulayan Ceylan Alkan, bu zulmün bitmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiği söyledi. Program yazarın kitaplarını imzalamasının ardından tamamlandı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR