YAŞAM

Çiftçilere Kredide zorluk çıkarılıyor

İş insanı İsmail Özkan, “ bankalar kredi vermiyor, çiftçi traktör alamıyor”

  Çiftçilere Kredide zorluk çıkarılıyor
28-10-2021 07:54
28-10-2021 07:59
MARDİN

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde,  Erkunt Traktör  firma temsilcisi, İsmail Özkan, bankaların krediyi zorlaştırdığını iddia etti. Özkan Çiftçi ve üreticilerin kredi alamadığı için traktör ve teknik donanım ihtiyaçlarını gideremediğini söyledi.

 Genç yaşta, Erkunt Traktörlerinin Kızıltepe Temsilciğini alan İsmail Özkan, bankaların kredileri geç onayladığını, taşınmaz ipoteklerini yüksek tuttuğunu, bunun da çiftçileri ve üreticileri bıktırdığını söyledi. Özkan “ Bankalara kredileri ya onaylamıyor ya da çok geç onaylıyor. Memur kefil istiyorlar. Onu da bulduğumuzda bu sefer taşınmazlara ipotek koyduruyor. Çiftçinin milyonlarca liralık tarlasını, taşınmazını görmezlikten geliyor.” Dedi

   Banka çalışanları ilgisiz

  Kredi için bankalara müracaat eden çiftçi ve üreticilere banka çalışanları ilgi göstermediğini ifade eden Özkan” Kredi için başvuran çiftçilere müşteri gözü ile bakılmıyor. Banka çalışanları  sanki sadaka veriyorlar gibi tavırlara giriyor. “ şeklinde konuştu.

    Tarım Bakanlığı ve üst düzey yetkililerin modern tarım tavsiye ve önerileri, bankaların tutumu karşısında askıda kaldığını, kredi sorunun bir an önce çözülmesinin gerekliliğini kaydeden İsmail Özkan “ Yoksa, çiftçiler  dededen kalma yöntemlerle ziraat yapmaya devam edecek ve kalitede istenilen hedef yakalanamayacak” şeklinde sözlerini sürdürdü.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR